От х:

Днес в x:

В „Смирненски“ събират парите за цигари на родителите в кутия

Специална кутия, в която родителите могат да пуснат парите, вместо да ги харчат за цигари, е поставена днес пред входа на училище „Христо Смирненски“ в Хасково. Идеята е в днешния ден, обявен за за ден без цигарен дим, вместо да купуват цигари, родителите да пуснат парите в кутията. Със събраните средства ще се купят и засадят дръвчета в училищния двор, обясни Таня Денева, ръководител на проекта „Живот без цигарен дим“. Той е е съвместен между здравното, образователното и спортното министерство, а училище „Христо Смирненски“ участва в него за трета поредна година.

Част от проекта е и откритата днес изложба от 60 рисунки на тема борба с цигарите. Най-добрите автори бяха наградени с грамоти от директора на училището Венко Точевски.

Освен награди за отделните автори, грамоти получиха и цели класове, заради масово участие в конкурса за рисунка и стихотворение.

Пред входа на школото бяха поставени и информационни табла, които призовават родителите да не тровят децата си с цигарен дим. „Повтаряйте им го всеки ден“, призова възпитаниците си директорът Венко Точевски.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини