От х:

Днес в x:

Хасковските майки се скриха от протеста за майчинството

Нито една хасковска майка днес не дойде на уговорения по Фейсбук протест пред сградата на общината относно ниския размер на майчинството за втората година на детето. За този период майчинството си остана 240 лв., въпреки че минималната работна заплата, с която уж бе вързано, вече е 290 лв. Майките в социалната мрежа вдигнаха бунт и се уговориха във всеки град да се протестира пред сградата на съответния местен парламент. В София - пред националния. 

За пореден път обаче се видя разликата между виртуалната гражданска позиция и реалната. Пред общината имаше десетина майки. Нито една не бе чувала за протестта. Две от запитаните отговориха, че не го подкрепят. Други две - че нямат мнение по въпроса. Една бързаше, една благодари /незнайно за какво/, една не знаеше български. 

Не бяха словоохотливи и обичайно приказливите баби, които бутаха детски колички. 

А исканията на майките за по-високо майчинство през втората година далеч не са прекалени. По данни на хасковския депутат от левицата Емилия Масларова, майките в страната са намалели от 41 хиляди на 35 хиляди. За да им се увеличи майчинството от 240 на 290 лв. са необходими само 6 млн. лева повече към даваното досега. За майките бяха отпуснати 119 млн. лева в бюджет 2012, настояването на опозицията в парламента е да се дадат 125 млн. в бюджет 2013.

Г.Христов

Майките говореха по телефона или бързаха и нямаха време за протести
Други бяха заети с промоционални оферти
Концентрацията на мами в района се обясняваше както с приятното време, така и с близкия бебешки магазин

На разходка в парка

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини