От х:

Днес в x:

Д-р Кичеков: "Важно е да се сложи край на спекулациите"

Д-р Димитър Кичеков

След като стана ясно решението на д-р Димитър Кичеков да напусне МБАЛ Първомай и Медицински център 1, в града се появиха множество противоречиви мнения и коментари. Заради многобройните въпроси, се наложи в лична среща  да уточним причините и за това решение. За д-р Кичеков е важно да се сложи край на излишните спекулации по темата. Той е убеден, че желанието му да напусне болницата в града по никакъв начин не е свързано с конфликт с ръководството, колеги или пациенти. Както ще прочетете долу, той е воден единствено от амбицията си да развие практика в областта на лапароскопските, т.е. безкръвните операции – модерен метод за лечение на редица области в медицината:
„Зад решението ми стоят множество мотиви, които обаче нямат нищо общо с условията на работа, които болницата предлага, или с влошени отношения с мениджърския екип и с колегите от АГО отделение. Получих предложение за професионално развитие на по-високо ниво, което за мен е голямо предизвикателство. На този етап от кариерата ми – вече имам натрупани 17 години лекарски стаж, дойде момент за промяна. Клиника Торакс в Пловдив ми дава възможност за развитие в една по-тясна и специфична област от гинеколкогията – лапароскопските операции. В последните години се включих в няколко обучения по темата и натрупах ценен опит в тази интересна за мен материя. Убеден съм, че бъдещето на медицината е именно в този тип безкръвни интервенции.
Също така искам да уточня, че нямам намерение изцяло да прекъсна практиката си в Първомай – всеки понеделник и четвъртък следобед ще бъда разположение на пациентите си в Медицински център „Асклеп“. За мен е важно да не прекъсва връзката си с града, който ме прие като млад и неопитен лекар и ми даде поле да се развия и специализирам в избраната от мен област на медицината. Именно такава възможност имам и сега в клиника Торакс и ако се откажа, за мен самия това би било равностойно на отказ да науча и да мога повече. Най-важното за лекарската професия, която практикувам с любов от години, е любопитството от новото и желанието да бъдеш все по-полезен на хората.
Разбирам хората в града, които интерпретират едновременното напускане на опитни лекари от болницата в града като лош мениджмънт. Твърдо отстоявам позицията си обаче, че това е едно просто съвпадение, което не бива да се свързва с недоволство към управата на МБАЛ. Оставам с най-добри впечатления от работата на ръководството и на колегите ми, които дават много от себе си, за да върви болницата на малкия ни град напред. От друга страна обаче, като жители на Първомай трябва да се гордеем с нашите специалисти, и то не само в областта на медицината, които развиват практиката си извън града. Тяхно абсолютно право е сами да очертаят професионалния си път и така да дадат своя принос в областта, която са избрали.“

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини