От х:

Днес в x:

26 °C

Д-р Кичеков: "Важно е да се сложи край на спекулациите"

Д-р Димитър Кичеков

След като стана ясно решението на д-р Димитър Кичеков да напусне МБАЛ Първомай и Медицински център 1, в града се появиха множество противоречиви мнения и коментари. Заради многобройните въпроси, се наложи в лична среща  да уточним причините и за това решение. За д-р Кичеков е важно да се сложи край на излишните спекулации по темата. Той е убеден, че желанието му да напусне болницата в града по никакъв начин не е свързано с конфликт с ръководството, колеги или пациенти. Както ще прочетете долу, той е воден единствено от амбицията си да развие практика в областта на лапароскопските, т.е. безкръвните операции – модерен метод за лечение на редица области в медицината:
„Зад решението ми стоят множество мотиви, които обаче нямат нищо общо с условията на работа, които болницата предлага, или с влошени отношения с мениджърския екип и с колегите от АГО отделение. Получих предложение за професионално развитие на по-високо ниво, което за мен е голямо предизвикателство. На този етап от кариерата ми – вече имам натрупани 17 години лекарски стаж, дойде момент за промяна. Клиника Торакс в Пловдив ми дава възможност за развитие в една по-тясна и специфична област от гинеколкогията – лапароскопските операции. В последните години се включих в няколко обучения по темата и натрупах ценен опит в тази интересна за мен материя. Убеден съм, че бъдещето на медицината е именно в този тип безкръвни интервенции.
Също така искам да уточня, че нямам намерение изцяло да прекъсна практиката си в Първомай – всеки понеделник и четвъртък следобед ще бъда разположение на пациентите си в Медицински център „Асклеп“. За мен е важно да не прекъсва връзката си с града, който ме прие като млад и неопитен лекар и ми даде поле да се развия и специализирам в избраната от мен област на медицината. Именно такава възможност имам и сега в клиника Торакс и ако се откажа, за мен самия това би било равностойно на отказ да науча и да мога повече. Най-важното за лекарската професия, която практикувам с любов от години, е любопитството от новото и желанието да бъдеш все по-полезен на хората.
Разбирам хората в града, които интерпретират едновременното напускане на опитни лекари от болницата в града като лош мениджмънт. Твърдо отстоявам позицията си обаче, че това е едно просто съвпадение, което не бива да се свързва с недоволство към управата на МБАЛ. Оставам с най-добри впечатления от работата на ръководството и на колегите ми, които дават много от себе си, за да върви болницата на малкия ни град напред. От друга страна обаче, като жители на Първомай трябва да се гордеем с нашите специалисти, и то не само в областта на медицината, които развиват практиката си извън града. Тяхно абсолютно право е сами да очертаят професионалния си път и така да дадат своя принос в областта, която са избрали.“

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 14.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С намерение сте да се посветите на работните си ангажименти и няма да сбъркате. Шансовете ви за добър изход от предстояща делова среща са реални, но трябва да се постараете повече. Но не пренасяйте грижите си върху отношението ви към близките хора. Организирайте си излет сред природата, ще се обновите.
14 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес не са препоръчват участия във финансови операции и даване пари на заем. Повече време отделете на познатите ви неща, в които имате опит. Експериментите отложете за друг ден. Ще се заредите със свежи идеи и енергия, ако се посветите на занимания, развиващи интелектуалните ви и душевни качества.
14 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Като отговорни хора, ще се погрижите за задълженията си, оставяйки всичко останало на за по-късно. Общуването с приятели ще внесе повече настроение и желание за развлечения. Текат трансформации, които могат да повлияят на общото ви разположение, не се притеснявайте, ако се почувствате и раздразнителни.
14 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
И без особени усилия днес ще привличате вниманието на околните. Както в деловото си общуване, така и в личните си дела ще се изявите с качествата и уменията си, а защо не и с чара си. Ще получите изгодни оферти, някои от които имат отношение към бъдещия ви дом. Не семейните ще мислят за по-сериозно обвързване с партньора си.
14 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работите усилено по даден проект, в чийто успех сте абсолютно убедени. Бъдете готови за промени и противоречия с деловите партньори. До голяма степен от вас зависи дали преговорите ви ще имат резултат. Ще трябва да запазите спокойствие и да изложите ясно и точно позициите си. Ценно за вас ще се окаже намирането на верен съюзник.
14 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днешният ден е пълен с изненади, но част от тях едва ли ще ви удовлетворят. Имате конкретни очаквания за нещата, които ви се случват, но събитията днес напълно ще ги опровергаят. Въпреки това имате възможността да извлечете дивиденти от новото положение, затова не се колебайте да го сторите. В личен план направете вие крачката към подобрение.
14 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Не пропускайте момента да покажете какво можете, още повече, че той ще създаде предпоставки за финансов просперитет. Не ви липсва мотивация, а и сте наясно, че трябва да разчитате предимно на себе си. И ще се справите. Вслушвайте се в интуицията си и се водете от разума си.
14 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Превърнете идеите си в своя цел, станете активни и действайте. Наложете си да спазите уговорените срокове и ще се поздравите с придобивки. За съжаление около вас има хора, които не споделят амбициите ви и това може да ви огорчи. Силни сте и ще се справите. Вечерта си починете.
14 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Този ден ще е динамичен и изпълнен с разнообразни преживявания. Подходете с чувство за хумор към несгодите и не се поддавайте на колебание относно важни въпроси. Действайте уверено и обмисляйте всяка своя стъпка. Установявате контакти с важни хора, с които впоследствие ще имате съвместна работа.
14 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Шансовете да завоювате сърцето на желания човек днес са огромни за това не губете време. Направете най-оптимистичния план и го изпълнете докрай. Възможно е да не се придържате към плана и да импровизирате, важно е да постигнете целта си, а това със сигурност ще стане. Честито.
14 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Краят на работната седмица ще повиши напрежението на работното място. От много страни ще ви търсят за консултация и обяснения. Намерете време и за близките си, те очакват поетите от вас обещания да бъдат спазени. А вас ви очакват финансови придобивки и среща с желан човек.
14 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Дори и да сте се почувствали огорчени от неприемливо за вас мнение на партньорите ви, не падайте духом, и не си помисляйте за промяна на плановете си. Момента не е подходящ за това. Нещо повече. Заредете се с търпение, и спокойно обмислете кой и къде греши. Бъдете доволни от съдбата, че до вас имате добър човек, на когото можете да разчитате за съвет и помощ.
14 май 2021
Последни новини