От х:

Днес в x:

5 неща, които съсипват връзката

1. Крайни реакции

Когато партньорът ти каже или направи нещо, което те ядосва, натъжава или обезверява, опитай се да не реагираш крайно, а го изчакай да си довърши изречението, без да го прекъсваш. Вместо да отговаряш спонтанно, дай си време да се успокоиш и помисли дали си струва да се нервираш толкова.

2. Мрънкане

Това не само може да подразни приятеля ти, но и да сложи края на връзката ви. Избирай внимателно темите, по които ще се караш с него, за да не влезеш в ролята на негова майка или в стереотипа на вечно мрънкащото гадже. Попитай го дали мрънкаш, и ако ти отговори положително се постарай да поработиш над начина си на комуникация с него.

3. Несигурност

Мъжете и жените искат едно и също нещо – силен и уверен човек срещу себе си – а не някой, който постоянно има нужда от потупване по рамото и похвала. Не очаквай приятелят ти да е твой психолог и не обсъждай всичките си малки проблеми със самочувствието с него, защото това ще го отблъсне. За това са приятелките, сестрите и майките.

4. Недоверие

Ако някога в миналото си си била лъгана е нормално да се доверяваш по-трудно сега. Но нека това не се превръща в твоя фикс идея, не му казвай, че не му вярваш, не демонстрирай ревността си открито, не му дръж сметка. Дори и да имаш своите съмнения, опитай се да се държиш хладнокръвно и да не ги показваш, преди да получиш реална причина за това. С времето ще разбереш дали можеш да му се довериш или не, не е нужно той да се чувства, сякаш го наблюдаваш под лупа и само чакаш повод да го обявиш за неблагонадежден.

5. Зависимост

Запитай се колко време прекарваш отделно от него, защото една двойка не трябва да прекарва цялото си свободно време заедно. Отделяй време на своите хобита и интереси и му давай възможност да се вижда със своите приятели, без ти да си залепена за него. Така той не само няма да се почувства ограничен, ами и ще те уважава, защото можеш да се забавляваш и сама.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини