От х:

Днес в x:

Разследват мистериозна смърт на 25-годишен доброволец

Прокуратурата в Благоевград е започнала разследване за смъртта на 25-годишен мъж, който в неделя беше намерен мъртъв на 8 километра от града близо до село Бистрица, съобщи БНТ. Мистериозната смърт на Марио Нушков е най-коментираната тема в областния град.

Около 13 часа в неделя на тел. 112 бил подаден сигнал за открит труп на млад мъж близо до електрически стълб за високо напрежение край махала Дракалийска на село Бистрица. Пристигналият на място екип на Бърза помощ установил охлузвания по китките и врата и кръвотечение от носа. След извършената аутопсия от благоевградската полиция съобщиха, че причина за смъртта е токов удар.

Какво е накарало младежът да се качи на стълба обаче все още не е ясно. Полицията и прокуратурата работят по всички възможни версии, сред които и подтикване към самоубийство.

Проверява се и дейността на фондация „Мечта”, към която Марио е бил активен доброволец през последните 3 години. Фондацията, която се занимава с изучаване, осъзнаване и разпространение на природосъобразен начин на живот, е основана от учителя по философия и психология и доктор по социология Росен Ангелов, пише в. "24 часа". Ангелов е преподавател на половин щат в Езиковата гимназия в Благоевград, където е учил и починалият Марио.

Приятели на младежа пък твърдят, че фондацията е свързана с руската секта "Анастасия", чийто основател Владимир Мегре проповядва за живот в родови екоселища, далеч от цивилизацията. Последователите на "Анастасия" са призовавани през определен период да не вкусват храна, което щяло да ги пречисти, както и да си общуват с дървета и природни форми.

В нощта преди да почине, 25-годишният Марио бил във вила в село Бистрица със съученици. На сутринта те открили тялото му. Предполагат, че с него е имало хора от фондация „Мечта". Приятели на Марио казаха, че той не е искал да говори за работата си като доброволец и че от 3 години, откакто починал баща му, коренно се променил.

На него му бе внушено, че е болен, но физически не беше така. Марио беше човек, който никога не е близвал алкохол, не е и употребявал наркотици", казва един от приятелите на младежа Васил Пипев, цитиран от БНТ.
В дневниците си, които в момента се проверяват от криминалистите, Марио е написал, че се слива с природата, земята и Бог и че като не пие вода и не се храни, се чувства добре.

Младежът бил сирак
. Баща му Христо Нушков бил дългогодишен директор на "Мототехника" и след това купил големия автосервиз на държавното предприятие. Всички десетина халета и помещения се отдават под наем. След смъртта на баща си, Марио събирал наемите.

Той бил наследник и на голям апартамент в Благоевград. Напоследък обаче разпродал всичко – автомобила, мебелите, дрехите си, дори 2 златни монети - семейна ценност. Свидетели разказват, че на сайта на фондация "Мечта" било обявено анонимно дарение от 2000 лева, сумата за която Марио продал монетите. Автосервизът пък бил ипотекиран. На приятелите си казал, че му трябват пари, за да строи детска градина сред природата, която била целта на живота му.
Марио дори апартамента си искаше да продаде", казва още Васил Пипев. 

От вчера Росен Ангелов временно е отстранен от Езиковата гимназия, заявиха от Инспектората по образование в Благоевград. Учителят не беше открит за коментар, но публикува на сайта на фондацията своя позиция, в която казва, че ще се въздържа да говори за трагедията с Марио до излизането на официалното заключение на разследването.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини