От х:

Днес в x:

Правим филми заедно с Турция

В новия телевизионен сезон TV7 ще провокира българския зрител със зрелищния и предизвикващ разгорещени дебати сериал за възхода на Османската империя по време на управлението на Сюлейман Великолепни "Великолепният век".


Министърът на културата Вежди Рашидов и турският министър на туризма и културата Ертугрул Гюнай ще подпишат споразумение за сътрудничество в киното, съобщи БНР. Идеята е двете страни да правят заедно филми и продукции, да обменят кадри, да участват съвместно в трети страни.

Двамата министри ще разговарят и по проблеми, касаещи  незаконния внос, износ и прехвърляне на правото на собственост на културни ценности. Междуправителственото споразумение по тези проблеми, което също ще бъде подписано днес и е първото от този род, се предвижда да активизира сътрудничеството между страни, както и да подпомаге обмена на информация.

С министъра на културата в Истанбул са и български режисьори, продуценти, актьори, сред които Любомир Нейков, Андрей Слабаков, Евтим Милошев, Влади Въргала, Димитър Гочев и др

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини