От х:

Днес в x:

Ким Дотком се завръща? И пее (видео)

Този с дрехите в джакузито е Ким Дотком

Ким Дотком изглежда няма да дообясни бележките си в Tweeter. Но както често става с неговите деяния (или думи), интернет медиите и хайтек блоговете за пореден път забръмчаха.

"Той ще дойде. Тази година. Обещавам. По-голям. По-добър. По-бърз. 100% безопасен и невъзможен за спиране", написа неудържимият Ким в понеделник сутрин.

Megaupload бе показно спрян от американските митнически служители през януари. Полицията в Нова Зеландия влезе в дома на Дотком с хеликоптер, за да го арестуват. Сайтът бе обявен от Върховния съд, по-късно, за незаконен. Това беше краят му. Това стана и може би най-яркия пример на открития антагонизъм между носителите на правата на интелектуалната собственост и сайтове, които дават възможност за споделяне на файлове със защитени авторски права. Накратко: има антагонизъм и той е открит. Въпреки че е почти сигурно, че лейбълите оставят по нещо да "изтече" с рекламна цел. Каквото и да казват, това е война, само че вместо кръв се леят милиони и се размахват авторски права, присъди и проектозакони. Да се върнем обаче на Ким Дотком.

Ким Дотком всъщност никога не е споменавал, че това по-добро, по-бързо и неудържимо, което идва, е Megaupload.

Някои правят извод, че той говори за Megabox. Преди месец горе-долу Дотком потвърди, че прави сайт чрез който артистите да продават директно творбите си. Megabox "ще плати на артистите, дори за свободно сваляне" и "Megakey бизнес моделът е тестван с над един милион потребители и работи.", казва Дотком.

Нищо ново като идея. Много онлайн магазини за музика работят от доста време и обичайното правило е музикантът/ лейбълът/ авторът да определят кое пускат промоционално за свободно сваляне, кое продават. SoundCloud.com, Deezer.com, GrooveShark.com, MixCloud.com, ветеранът last.fm, iTune.com и море от музика в amazon.com. Какво да кажем за предлагащите free download като mp3lemon.org или mp3enjoymaster.com? А какво ще каже Върховният съд? Та с две думи - не се знае. Какво ще пръкне този път Дотком? "Да ... Megabox ще е тази година ;-) ", пише неудържимият Ким. Но пък има възможност да поднови MegaUpload, според тълкуватели на туитовете му.

Вярно е, че при Ким Дотком всичко е мега грандиозно. Така например без да му мигне окото, той написа "Трябва да се разбере, че някои лейбъли се управляват от арогантни и остарели динозаври, които са в бизнеса от 1000 години."

Знаехте ли, че Ким Дотком пее? Ето най-новата му песен. "Ти решаваш кой си... твоят живот е скъпоценен". Йе.

Мира Захариева

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини