От х:

Днес в x:

Банка разпродава активи на ОЦК

Една от банките кредитори на  ОЦК започна да разпродава негови активи, съобщи БНТ. Това е швейцарският клон на френската банка БНП Париба.

Проблемите с ОЦК Кърджали тлеят от началото на март. Работниците в комбината, собственост на Валентин Захариев, не са получавали заплати от половин година, което ги изкара на масови протести по улиците на града. Наложи се намеса на правителството и те получиха по заплата и половина преди Великден. Тогава лично премиерът Бойко Борисов им обеща нов собственик до 2 месеца. Банките кредиторки преговаряха с редица български и чужди компании за покупка на завода, но досега до сделка не се е стигнало. Последно бе обявено, че има нов инвеститор, когото ПИБ е готова да финансира, но това не е полският холдинг "Силезия", която преди това искаше да вземе ОЦК под наем..

БНП Париба разпродава олово, цинк и сребро, собственост на ОЦК Кърджали, защото въпросните стоки са обезпечение по договор за кредит от 70 млн. долара. Днес има нова среща на банките кредиторки.

В същото време, работниците от предприятието продължават да чакат неизплатените си заплати. 260 души са напуснали завода след март, около 200 са останали и са с готови молби, да си ги подадат след срещата днес

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини