От х:

Днес в x:

Как е изглеждала първната снимка публикувана в Интернет

Името на Тим Бърнърс-Лий се свързва със създаването на уеб пространството във вида, в който го познаваме днес. Заедно с екип от други учени те правят интернет публично достояние през 1992г., а сега 20 години по-късно разбираме и как е изглеждала първата снимка качена в глобалната мрежа. Изображението е публикувано на 18 юли 1992г. и само след броени дни ще се навършат две десетилетия от този паметен миг, информира cnet.

Вероятно не сте си представили въпросната снимка да изглежда по този начин, а на нея за показани членовете на комедийната група Les Horribles Cernettes. В действителност те са административни служители или приятелки на учените от CERN a изображението е заснето от фотоапарат Canon EOS 650. Неговият автор се казва Силвано де Дженаро и той работи като IT специалист в екипа на Тим Бърнърс-Лий.

Снимката има за цел да привлече интерес към новия албум на Les Horribles Cernettes и да се превърне в негова обложка. Впоследствие тя е обработена на компютър с наличния по онова време софтуер, за да придобие вида, който я превръща в първото изображения публикувано някога в интернет. Сега 20 години по-късно едва ли някой от нас си е представял въпросната снимка да изглежда точно така, но това важи и за членовете на комедийната група заснети на нея, които едва ли са знаели, че имената им ще намерят своето място в историята.

В галерията ни долу можете да видите как е изглеждала действителната снимка преди да бъде обработена от компютър и ъплоудната в интернет.

Източник: digital.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини