От х:

Днес в x:

Огромни опашки се извиха пред общината

5 403 молби са постъпили в община Перник до края на вчерашния ден, а молбите за настаняване са 103.

Това информира днес кметът на община Перник – Росица Янакиева. Тя поясни, че снощи са пристигнали 45 палатки и 2 фургона. Общият брой доставени е 38 фургона и 95 палатки. „Очакваме още доставки, за да отговорим на потребностите на хората за настаняване. Днес и утре в деловодството на община Перник продължаваме да приемаме молби на граждани, чиито домове са пострадали от земетресението. Работи и административният отдел на общината, където, при необходимост, хората могат да си извадят документи, свързани със собствеността на сгради, имам предвид удостоверение за наследници. Вече сме изпратили в Междуведомствената комисия първите 50 комплектовани преписки на граждани, чиито домове са пострадали най-много от земетресението. До момента са направени над 400 огледа на сгради. Очакваме в понеделник да са готови документите от тези огледи”, поясни Росица Янакиева.

Според нея животът в общината постепенно се нормализира, но все още не е отминала уплахата на хората от преживените трусове. Доказателство за това е фактът, че продължават да пристигат молби за настаняване, поради нанесени щети на жилищни сгради.

Въпреки това - огромни опашки от чакащи да подадат документите си хора се извиха пред общината. Хората негодуваха, че списъците, окачени там не са били публикувани в Интернет. Също така - тези списъци не са били номерирани и датирани, така че всеки ден всеки е трябвало да преглежда наново всички списъци.

Запознати твърдяха, че е могло е да се помисли и за подаване на документи през сайта на общината в Интернет, което би намалило виещите се пред общината опашки поне наполовина!

 

 

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини