От х:

Днес в x:

Янакиева обяви училища и детски градини за затворени. Коконова провежда извънкласни дейности в тях.

В сайта на РИО - Перник се появи съобщение, противоречащо на заповедта на Кмета Янакиева, с която тя затвори детските градини и училищата между 31 Май 2012 г. и 8 Юни 2012 г.

Оказа се, че въпреки заповедта на Кмета - в РИО имали други планове за този период от време. Ето какво гласи съобщението, публикувано в сайта на РИО - Перник:

"В дните от 31 май до 08 юни 2012 г. включително, по призив на РИО-Перник и в съответствие с препоръки на екипите психолози, оказващи подкрепа за преодоляване на стреса при бедствената ситуация, в училищата на територията на община Перник е създадена организация за провеждане на извънкласни дейности, в които могат да се включат всички желаещи ученици. Целта е да се осигури грижа за учениците и да се ангажират времето, интересите и вниманието им, докато родителите изпълняват служебните си ангажименти. Желаещите да се включат в извънкласните дейности е необходимо да се свържат с класните си ръководители."

ВАНЯ КОКОНОВА

Остава отворен въпроса всъщност "затворени" или "отворени" са детските градини и училищата в този период от време? Още в денят на публикуването на заповедта на Кмета беше пределно ясно, че децата и техните родители са разбрали недвусмислено заповедта. А проверки днес масово показват, че деца в детските градини и училищата на територията на гр. Перник НЯМА. В същото време учителите си губят времето на държавна издръжка и се чудят какво да правят по 8 часа на ден.

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини