От х:

Днес в x:

Бареков защитен от майка си, ще го съдят на 20.06

Предаването "Гореща Точка" пред хотел "Европа" през май миналата година

ТВ-водещият Николай Бареков бе „предпазен“ от днешно явяване в хасковският окръжен съд, от майка си. Дамата категорично отрязала съдебните пристави, които я намерили в Пловдив за да и връчат призовка за сина и. В крайна сметка, именно заради неполучена призовка днес Бареков не се яви, и делото бе отложено за 20-ти юни. Пред съдебния състав обаче бе прочетено изявление на водещия, че ще даде лично показания на новата дата. Бареков не се явява за втори път.

Всъщност, това дело е именно по жалба на ТВ-водещия. Водещият бе вече осъден от хасковският районен съд, по дело за клевета заведено от кмета Георги Иванов. Поводът за съдебното преследване бе предаването „Гореща Точка“ на ТВ-7 излъчено през май миналата година, директно от хотел Европа.

За клевети бяха приети изявленията на Бареков по адрес на градоначалника: „Тук има един кмет, който общува не с гражданите, а с Бога... Той се има за божество... с цял поменик от престъпления... крадец на църковни имоти... имал незаконна вила в чашката на язовир „Клокотница“ и други, от които кметът се почувствал обиден и оклеветен. Той заведе дело за 1 лев срещу Бареков, а районния съд уважи иска му и глоби журналиста с 2500 лева. Тогава TV водещият не се яви и бе представляван от служебен защитник.

Любопитното в случая е, че в това предаване се тиражираха версии публикувани преди това в местни периодични издания. Срещу тях обаче няма заведени дела.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини