От х:

Днес в x:

Станишев на дебат за ACTA в Брюксел, ще се гледа on-line

В крайна сметка Европарламентът гласува за или против ACTA

На 12 април 2012г. президентът на ПЕС и председател на БСП Сергей Станишев ще бъде на работно посещение в Брюксел, гласи съобщение, разпространено от партийния пресцентър.

В четвъртък в сградата на Европейския парламент (стая JAN 4Q2) Сергей Станишев ще участва в дебат за търговското споразумение АКТА. В разговора ще се включат представители на гражданското общество и неправителствени организации, синдикати, блогъри и активисти за свободата в интернет пространството. Дискусията, която започва в 9.00 часа, ще се предава на живо на страницата на Групата на Социалистите и Демократите в ЕП (http://www.socialistsanddemocrats.eu) с превод на 7 езика, включително български. Станишев ще говори в заключителната част – около 12.00 часа, информират от пресцентъра на социалистите.

За Станишев, както и за останалите партийни функционери, както и за останалите партии, както и за депутатите им, както и за независимите депутати от този и предишния парламенти (защото ACTA се подготвя не от вчера) беше непосилно и неуместно да организират или присъстват на подобна дискусия в собствената си страна. В България няма ли "представители на гражданското общество и неправителствени организации, синдикати, блогъри и активисти за свободата в интернет пространството"? Или на българските такива им е писано да слушат и да изпълняват, без да дискутират? Факт е, че заинтересованите участници във феномена интернет в страната научиха за ACTA от "неофициални източници". Факт е, че никой не си е дал труда да обясни последиците от приемането на ACTA на заинтересованите. Затова сме повече от любопитни какво ще се каже на дискусията в Брюксел.

Програмата на Станишев продължава с Конференция на председателите на социалистически и социалдемократически парламентарни групи в националните парламенти, на която ще бъдат обсъдени алтернативни предложения за излизане от кризата, които да осигурят растеж и заетост. В конференцията ще участва и зам.-председателят на ПГКБ Ангел Найденов.

HaskovoNET

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини