От х:

Днес в x:

Глад за възпитатели, плащат им повече от учителите

В Харманли са щедри към младите си учители

Засилено търсене на възпитатели и учители в детските градини води до предлагането на повече пари в сравнение с новопостъпващите преподаватели в училищата. Това показва справка в сайта на хасковската агенция по заетостта. Две детски градини в Харманли търсят възпитатели с предложения от 500 и 495 лв стартови заплати. В същото време за млад преподавател в Харманли се отпуска стартова заплата от 450 лв. Сумите са бруто.

По регламента на образователното ведомство под чиято шапка са училищата в региона, 450 лв се предлагат на млад учител без какъвто и да е стаж и клас квалификация. Въпреки скромната сума, през тази учебна година бяха наети десетки такива учители, потвърдиха от инспектората.

Детските градини от друга страна са на издръжка на съответните общини и оттам се определят заплатите им. В Хасково се търсят 1 възпитател и 4-ма учители в градини. Заплатите им не са споменати. Още двама възпитатели се търсят в Стамболово и 1 в Харманли.

Учител по практическо обучение се търси в общ. Маджарово за 485 лв, по английски в Харманли и двама по теоретично обучение в Хасково.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини