От х:

Днес в x:

25 °C

Глоба за Областното пътно за загиналия при злополуката край Крепост работник

Загиналият преди месец мъж след злополука при рязане на храстите край пътя до с.Крепост е бил в трудово-правни взаимоотношения с Областната пътна служба, която отговаря за поддръжката на терена. Това сочи проверката на местната Инспекция по труда.

Началникът й Киричо Кирев обясни, че резултатите от инспекцията показват още, че мъжът е минал инструктаж за работа с режещи машини, включително и във фаталната за него сутрин, преди да влезе в работен процес.

57 –годишният мъж от с. Книжовник почина в МБАЛ „Св. Георги” в Пловдив  с разкъсана контузия -засегната артерия на бедрото на десния крак, където беше откаран, за да му се окаже необходимата специализирана помощ, след преглед в Спешното на Хасковската болница. Той пострада след срязване с метален диск от храстореза на свой колега, работил в близост.

От ИК коментираха, че на Пътното ще бъде потърсена административна отговорност за създалата се ситуация, тъй като по закон е трябвало да бъде осъществен по-надежден контрол за отстоянието на работниците на поне 15 метра от мястото на работа с машината. Кирчо Кирчев обаче коментира, че твърде често трудовите злополуките стават и заради небрежност от страна на самите работници и те са често предотвратими, ако самоконтролът е налице. В този случай подобна небрежност също е констатирана.

Между 1500 и 15 000 лв. е възможната глоба, която ще получи Областната пътна служба. Вече има направен акт, но точният размер на санкцията ще стане ясна, едва след като цялата процедура приключи.

През месец април от ИТ са направили 22 проверки в региона на Хасково с констатирани 98 нарушения. От тях 28 са за осигуряване на безопасни и здравословни условия на труд, 69 по трудово-правни отношения. Едно  нарушение има по Закона за държавния служител. То е констатирано в община Стамболово, където проверката е била след сигнал.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Сл
  служител по охрана на труда
  25 -1
  12:54, 29 май 2020
  И хиляда акта да направят , няма да върнат умрелия. Ако бяха на правили акта преди злополуката за нарушаване правилата за безопасност и здраве при работа с резачката умрелия щеше още да е жив. дето викат братята сърби " Да им имам акъла на българите дето им идва в главата след като стане белята."
 • 2
  11
  11111
  18 -1
  15:33, 29 май 2020
  злополуки са ставали и ще стават...но да няма съдов хирург в цялата Област е ...политическо престъпление....това са Търговските дружества....
 • 3
  Ди
  Димитровградчанин
  7 0
  21:15, 29 май 2020
  Като знаем каква Инспекция по труда е ..........Кат свински черва са навързани всички . Обществена тайна

Още новини

Хороскоп за 02.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Обградени с внимание и нежни чувства, ще бъдете провокирани към творчески и лични изяви. Развитията ще са благоприятни за бизнеса, кариерата и партньорствата. Ще ви зареждат с добри очаквания, което ще неутрализира тревогите ви.
02 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Работата ви по спешна задача ще продължи и днес, независимо, че може да имате и други планове. Ще бъдете изкушени от възможността да получите повече и това ще ви направи по-активни. Финансите ви ще нараснат и това ще се отрази добре на семейния ви бюджет. Духовни практики ще ви заредят с енергия и направи денят ви приятен.
02 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Изпълнението на задачите ви изисква да положите повече усилия днес, но ще се справите. Ще имате подкрепата на сътрудниците си и на хората, на които не сте безразлични. Проблеми от здравословен характер може да притеснят някои от вас. На първо време ще прибегнете до само лечение, но консултацията със специалист е задължителна.
02 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес сте от галениците на съдбата. Ще получите оферта за нова дейност, която ще съвпада с вашите възможности и нагласа. Само ще трябва да пренебрегнете някои от домашните си задължения, за да си набавите достатъчно средства. Възможен е здравословен проблем при някои от вас, свързан с очите. Не позволявайте от преумора да стигнете до разбалансиране и неадекватност. В движение отстранявайте плявата. Иначе препятствията само ви амбицират и укрепват волята ви.
02 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес ви очаква среща със стар познат, която изключително много ще ви разведри. Отидете на кино, театър или концерт, за да се забавлявате пълноценно. Не говорете за проблеми и неприятности, споделяйте единствено хубави страни от живота си.
02 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще получите предложение, за чието осъществяване имате ярки възможности. Доходите на повечето ще се определят като добри. Към тях може да се прибави късмета, който ви очаква днес. За някои се очертава делово пътуване. Възможни са трудности в интимните взаимоотношения. Необходимо е да проявите повече настойчивост в контактите. Като цяло съдбовни шансове за реализация.
02 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще спечелите уважението на околните, ако ги насърчите да работят за собствения си просперитет, така, както го правите за себе си. Обединените ви усилия ще ускорят благоприятно развитието на събитията в посоката, която всички желаете. За други решаване на имотен въпрос.
02 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Започвате седмицата с добри перспективи за професионалната ви кариера. С помощта на влиятелно лице ще успеете да постигнете напредък и да заемете по-горна позиция в йерархията. Романтично влечение ще ви помогне да понесете по-леко натовареността и да наситите душата си с хубави емоции.
02 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Информация, която очаквате ще ви направи по-раздразнителни, събуждайки у вас съмнения и нездрави мисли. Не избързвайте с решенията си, проверката е начина да разберете истината. От друга страна е добре да помислите върху приоритетите си, пренареждането им ще даде старт на нещо градивно и полезно за бъдещето ви.
02 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Получавате интересна оферта за работа и се колебаете как да постъпите. Съветът е да не действате прибързано, а да помислите спокойно и да изберете нещото, което на вас най-много ви допада. Перспективите са добри, но не очаквайте нещо необикновено. Освен това ще трябва да се разделите и с чувството си за превъзходство, което така силно ви владее.
02 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Залавяте се с различни задачи и повечето от тях ще завършите успешно. В службата са възможни забележки по ваш адрес, но ако си премълчите ще бъде по-добре. Вечерта ви ще мине спокойно, отдадени на семеен уют. Вълнувате се от въпросите касаещи ваши близки и сте склонни да им помагате по всякакъв начин.
02 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Успешен делови ден очаква Рибите. Интуицията ви до голяма степен ви помага при професионалните ви ангажименти. Коректното ви отношение към вашите делови партньори ще бъде възнаградено под формата на голяма услуга.
02 юли 2020
Последни новини