От х:

Днес в x:

Наградиха малките посланици на доброто

    Децата, които се превърнаха в посланици на доброто, пишейки на белия лист своите размисли, получиха награди. Те са участници в организирания през април от Превантивно-информационния център по наркотични вещества към Младежкия център в Хасково конкурс „Писмо на доброто“. Целта на конкурса е да провокира децата да споделят своите лични истории или усещането си за доброто.

    20 деца са пуснали в Кутията на доброто своите писма-послания. Повечето представляват есета и размисли в стихотворна форма.

    “Доброто- да подадеш ръка на някого и в най-малкия, и в най-големия проблем. Доброто е сила и ако тя е споделена -расте...“, това е според представите на 11 -годишният Димитър Христов от 5в клас добротата. Есето му, за което той взе първа награда в своята възрастова група, завърша с призива: Да спасим света с добро!

    Награди получиха и всички участници в конкурса от 3в клас от училище"Климент".

    Дванадесетокласникът от Спортното училище в Хасково Стефан Айвазов също бе отличен, при най-големите.“Доброто започва от сърцето...доброто отношение към човека може да промени съдбата му“, казва в своето есе той.

    След награждаването всички се поздравиха и потанцуваха на песента на Любо, Графа и Орлин „Заедно“.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини