От х:

Днес в x:

Доброволчески отряд влиза в Районния съд на Хасково

Доброволчески отряд от Младежки център -Хасково ще действа на територията на Районния съд в Хасково от края на следващия месец. Договорът за работата на доброволците на реални позиции в храма на Темида беше сключен днес от председателя на Районния съд Мария Ангелова и директора на Младежкия център Жанета Матанова.

Преди да влязат в съда, доброволците от Хасково ще получат логистична подкрепа от Националния алианс за работа с доброволци, на който е член и доброволческата структура към Младежкия център. Те ще бъдат обучени за правата и задълженията си в институциите. Те ще съдействат в съда един път месечно.

Това е вторият подобен договор за доброволците, първия беше сключен с Туристически информационен център -Хасково. Предстои подписването на документ за доброволческа помощ и в Старческия дом. Има идея доброволците от Младежкия център, които са между 16 и 19 годишна възраст, да влязат и в Детското отделение на МБАЛ- Хасково ,където да разнообразяват ежедневието на дечицата в болничните стаи като им четата приказки и играят с тях.

Като цяло идеята на участието на доброволците в различни институции е не само те да бъдат полезни с обществената дейност, която ще развиват, но и възможността, като млади хора, на които им предстои да продължат обучението си в университета, за ранно кариерно развитие. „Вършейки реална работа в институциите, те ще могат да оглеждат професиите с всички техни положителни и трудни моменти отблизо, което ще ги ориентира по-добре с какво искат да се занимават в бъдещето“, обясни директорът на Младежкия център Жанета Матанова.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Го
    голушко
    7 -6
    17:48, 18 окт 2016
    Пуснете ги в старческият дом да помогнат като санитари д0а нахранят някой старец да му обършат дупето Щели да са в детско отделение да четат приказки Нека да свършат работата на санитара да видят реалния живот Другото е трупане на позитиви за Матанова
    • Не
      Незапознат
      2 -6
      22:32, 18 окт 2016
      Точно така-позитиви.Заслужени за директора на Млад... Виж коментара
    • Че
      четящ
      1 -1
      10:18, 19 окт 2016
      Вие не четете. Горе пише ясно, че децата ще ходят и в Дома за стари хора, и в Дома за хора със сетивни нарушения.
  • 2
    До
    доин кихот
    0 0
    11:00, 20 окт 2016
    Да помага в определени граници ки наопределени прослойки това звучи малко избирателно другарю непознат Не така като ще ги учим на труд те трябва да виждат и усетят и хубавото и лошото в реалния живот а не да се кефят и вървят па перваза
Последни новини