От х:

Днес в x:

Доброволните формирования от региона на обучение край Свиленград

    Доброволни формирования от област Хасково се включиха в учение, което се проведе днес днес на бившото летище по пътя за село Момково край Свиленград.

    Организатори на тренинга са Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" и община Свиленград.

    Формирования от общините Тополовград, Ивайловград, Стамболово и Свиленград разиграха тренировъчни дейности при гасене на горски пожар и сухи треви, пожар при пътнотранспортно произшествие и оказване на първа помощ на пострадал при катастрофа, издирване на изчезнали хора с помощта на дрон, гасене на гориво с пожарогасител. Те бяха подпомогнати с жива сила и техника от огнеборците от „Пожарна безопасност и защита на населението” в Свиленград и Хасково. В действие влезе и модерното оборудване на Доброволно формирование – Свиленград, което разполага с дрон за наблюдение, високопроходим автомобил с гасителна система, ранцеви пожарогасители, шлангове, моторна метла с помпа за налягане на водата.

    Целта на учението е да се отработят необходимите действия при бедствия, аварии и катастрофи, да се повиши тренираността на доброволците и да се подобри взаимодействието им с Районните служби „Пожарна безопасност и защита на населението” .

    Официални гости на събитието бяха областният управител на Хасково Гинка Райчева, съветникът на министъра на вътрешните работи и носител на почетния знак на Свиленград генерал Николай Николов, заместник-директорът на ГДПБЗН старши комисар Любомир Баров, почетният гражданин на Свиленград и дългогодишен началник на местната противопожарна служба Валентин Ангелов, представители на РСО „Марица”.

    Временно изпълняващата длъжността кмет на Свиленград заместник-кметът Мария Костадинова от името на НАДРБ и директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Хасково комисар Николай Вълчев връчиха отличия и грамоти на земеделските производители Трифон Тодоров, Николай Пеев, Никола Николов и Петър Бодурски за участието им при потушаване на полски и горски пожари през последните няколко години.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини