От х:

Днес в x:

Подредиха в библиотеката първи издания от местната преса

    "175 години български периодичен печат" е най-новата изложба, която е подредена във фоайето на Регионалната библиотека "Христо Смирненски" в Хасково. Тази вечер тя беше открита от директора на просветното средище Кирилка Страшникова и председателя на Съюза на журналистите в Хасково Николай Грудев.

    Изложбата е посветена на юбилея на пресата и 125-та годишнина от началото на организираното журналистическо движение.

    В нея могат да се видят броеве от първите издания на националната и местната преса. Представени са и някои от фототипните издания на българския възрожденски печат, сред които и издаваният от Богоров от 1846 година година вестник “Български орел“.

    Сред интересните експонати в изложбата е и брой на хасковския ежедневник "Утринна поща", с главен редактор в зората си Тома Измирлиев.

    Снимков материал с любопитни работни моменти, запечатани през последните 50 години в хасковската журналистика, е предоставен от гилдията.

    Откриването на изложбата съвпадна и с пристигането на дарителката Виолета Пенева, която живее в Германия от години. Днес тя донесе за фонда на библиотеката дигитални музикални записи. Това е поредният й жест, преди е дарявала дискове и книги от личната си колекция.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      98
      98909-
      2 -4
      22:14, 9 май 2019
      писалката на Тодор Трътков дека е ?

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини