От х:

Днес в x:

Цените на горивата тръгнаха леко надолу, в Смолян обаче готвят протест

Протест срещу високите цени на горивата ще има и в Смолян. Като цяло организацията тече в социалната мрежа от няколко дни, датата е насрочена за 17 ноември от 15 часа, но организаторите още не са решили къде ще се проведе и под каква форма.

Факт обаче са драстични разлики в цените на горивата на малките бензиностанциите в Смолян и тези от големите вериги. Разликата в цената на дизела миналата седмица беше цели 0.20 лв. Сега леко паднаха, но остават отново много по-високи от тези на малките.

Веригите поддържат еднакви цени и там най-масовият бензин преди седмица беше 2.40лв., сега вече е с 0.03 лв. по-ниска. Въпреки това разликата в цената на А95 между веригите и малките обекти остава сериозна-цели 0.15 лв. към днешна дата.

Дизелът също държи много по-ниска цена на малките бензиностанции в града, които се определят като независими и там струва 2.29лв. Същото гориво на веригите в целия град е по 2.38 лв. за литър дизел, което е спад с 0.11 лв. само за седмица, когато се търгуваше по 2.49 лв.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини