От х:

Днес в x:

Вида на сърдечният ритъм издава характера

Измерването на вида сърдечен ритъм може да даде информация и за добронамереността на даден човек, за това колко съпричастен и състрадателен е той.

Някои аспекти на вашата личност могат да бъдат разкрити по ударите на сърцето ви, допуска ново германско изследване. Професорът по биологична психология Стефан Кьолш и колегите му са идентифицирали различни сърдечни „почерци" - вълни на сърдечната електрическа активност, които са свързани с чертите на характера.

По време на тест за невротизъм хората с една и съща група сърдечен ритъм показват по-високи резултати, т.е. те са по-склонни да изживяват повече негативни емоции като страх и депресия и по-малко позитивни емоции като щастие и радост. 

 Измерването на вида сърдечен ритъм може да даде информация и за добронамереността на даден човек, за това колко съпричастен и състрадателен е той, пише "Списание 8".

 Резултатите от изследването показват, че „почеркът на сърцето" може да предостави по-обективен начин за психологическото определяне на човешкия профил от досегашните методи като въпросници и тестове. 

 Учените от Берлинския университет се надяват да идентифицират сърдечния ритъм на определени емоционални разстройства като депресия или на сърдечносъдови заболявания.

 Изследването включва 425 души на възраст между 18 и 33 години, на които са направени психологически профили и е измерена електрическата активност на сърцата им. 

 Личностните характеристики могат да влияят на сърцето по множество начини – чрез директните нервни връзки между мозъка и сърцето, чрез начина на дишане или определен хормони.

 Kьолш планира да проучи дали определена намеса, която променя емоционалния статус като слушане на музика, или гледане на вълнуващ филм, също променя електрическата активност на сърцето.

Източник: novini.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини