От х:

Днес в x:

Дим Дуков на командно дишане след операция

Дим Дуков е на командно дишане след планирана операция на коремната стена, заяви близкият му приятел Камен Воденичаров пред "24 часа". Така той потвърди по-рано появилите се информации, че Дуков е в много тежко състояние в болница.

Според Воденичаров Дуков отишъл при познати лекари в болница "Доверие", за да отстрани нещо на коремната си стена, останало от стара операция. "Каза, че ще го направи през януари, когато е студено и все още няма наплив в болниците", каза Воденичаров.

Получават се обаче усложнения, тъй като след първото затваряне раната сама се отваря.

"Нещо се получи при червата, не знам детайли, но доколкото разбирам, е състояние, близко до перитонита", обясни Воденичаров.

Две допълнителни операции са направени на Дуков, като последната е била в петък. Близките са очаквали през уикенда да се стабилизира, но проблемите се задълбочават. Той продължава да е в интензивното отделение, като през последната седмица почти изцяло е бил на упойка.

"Беше и на командно дишане, като ту увеличаваха, ту намаляха кислорода", каза тв водещият. Той е отишъл да го види през първата седмица, тогава го е чувал и по телефона.

Сега обаче не звъни на родителите му Стоян и Вера Дукови, за да не ги притеснява. Те са непрекъснато в болницата при сина си.

Дуков е постъпил в "Доверие" преди десетина дни, а вчера там са повикали професор от "Пирогов" за консултация.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини