От х:

Днес в x:

Летни гуми задръстиха шосетата. Преглед на националния печат

„Стандарт": Летни гуми задръстиха шосетата

Снежен капан затапи цялата страна. Неподготвени шофьори изнервиха хиляди свои колеги. Заради летни гуми и недостатъчна подготовка за зимата водачи паднаха жертва на снега. Въпреки че на места имаше тънка бяла покривка, ТИР-ове с летни гуми задръстваха движението. По закон зимните гуми не са задължителни за страната ни, а само препоръчителни. Всяка кола обаче може да бъде спряна от движение, ако го затруднява или пречи на останалите водачи.

Уж подготвени за зимата пък десетки общини в страната останаха в бяло през целия ден. Перлата на пътищата ни - автомагистрала "Люлин", остана блокирана, след като два ТИР-а затапиха движението. Привечер пък от МВР съобщиха, че тя е затворена и в двете посоки, за да се изчисти.

„Дума": Съдът остави Фандъкова да кметува

Софийският административен съд обяви вчера за законен избора на кметицата на столицата Йорданка Фандъкова. Председател на състава бе шефът на съда Лозан Панов. Решението може да се обжалва пред ВАС, но с него САС безпрецедентно обяви организацията на вота като "неадекватна".

При провеждането на изборите са допуснати серия от нарушения, които обаче не били достатъчно основание, за да бъде отменен резултатът. Като нарушения са посочени удълженият изборен ден, образуването на секции с голям брой избиратели и на опашки пред изборните секции, съставянето на 11 служебни протокола след констатирана липса на оригиналните.

„24 Часа": Борисов: До 2020 г. прехвърляме парите за магистрали към БДЖ

До 2020 година трябва да спрем да говорим за магистрали и да прехвърлим средствата за тях в жп транспорта. Това каза премиерът Бойко Борисов, след като слезе на гарата в Първомай и връчи Акт 15 за модернизацията на линията от Пловдив до Димитровград.

Премиерът се похвали, че гарите, през които е преминал, са оправени. Подлезите също са в много добро състояние, поставени са шумоизолиращи прегради. До 2014 година се очаква проектът за обновяването на линията от Пловдив до гръцката и турската граница да бъде завършен. Тогава разстоянието от Пловдив до границата ще се взима за около един час до час и 15 минути, обясни Борисов. Според него дори половин метър сняг не пречи влаковете да се движат със 170 - 180 км в час.

„Труд": Министър спря орязването на парите за онкоболните

Здравният министър д-р Стефан Константинов спря орязването на парите за химио- и лъчетерапия догодина.

Вместо 50 млн. лв. по клинични пътеки, както т. г., за двете животоспасяващи терапии здравната каса и лекарският съюз бяха заложили с около 30 млн. лв. по-малко за 2012 г. Във вторник директорката на онкологията в София доц. Здравка Валерианова и доц. Константа Тимчева, националният консултант по медицинска онкология, алармираха "Труд".

"Имам уверенията на г-жа Гергана Павлова (б. р. - шефката на Надзорния съвет на касата), и на г-жа Нели Нешева (б. р. - шефката на касата), че нещата няма да останат така", каза вчера д-р Константинов. Двете му обяснили, че онкологичните пътеки ще бъдат компенсирани с пари от допълнителни процедури.

„Новинар": Трима с обвинения за катастрофата на „Тракия"

На трима души са повдигнати обвинения от Пловдивската окръжна прокуратура за катастрофата на магистрала „Тракия".

Първият е шофьорът на автобуса Светослав Димитров. Под отговорност са подведени и собственикът на бургаската фирма „Ентуртранс" Ениз Ченгел, както и шефът на група "Транспорт" в нея Николай Точев.

Водачът е обвинен в нарушаване на правилата за движение и предизвикване на смърт по непредпазливост. Другите двамата за обвинени за неизпълнение на служебните си задължения. Именно тези им действия са станали причина за смъртта на пътниците.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини