От х:

Днес в x:

Четирима са отличени за активна доброволческа дейност

Четирима доброволци от младежката организация на БЧК- Първомай получиха дипломи за активна доброволческа дейност. На проведеното отчетно събрание в Пловдив, Росица Гайдева, Мария Маринова, Ангел Димчев и Атанас Василев бяха отличени по случай 5 декември – Денят на доброволеца.

Една от най-активните организации в областта е първомайската. През изминалата година момичетата и момчетата проведоха няколко акции за информиране на обществото за борбата срещу ХИВ и СПИН, за толерантност към зависимите към наркотици, раздаваха „целувки“ срещу цигара. На Разпети петък събраха над 1220 лв, няколко пъти демонстрираха как се оказва първа помощ, почистваха за да направят България по-красива. Координатор БМЧК - Първомай продължава да бъде Росица Гайдева, която вече е студентка в София, но я замества Мария Маринова. След  кандидатстудентската кампания, организацията е намаляла до 15 човека, но започва набирането на нови членове.

5 декември се отбелязва като Ден на доброволеца от 1985 година. На конференция за доброволчеството еврокомисар Кристалина Георгиева е казала, че ако човек веднъж стане доброволец, той остава такъв завинаги. В българина доброволчеството е заложено, но трябва да се събуди. Тревожен е фактът, че в България доброволен труд полагат едва 6%, докато за Европа този процент е 10.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини