От х:

Днес в x:

Протоколът на Siri в iPhone 4S бе разбит

Екип на Applidium съобщава, че в резултат на реверсивен инженеринг са успяли да изкарат на светло технологията Siri, гласовия помощник, който се явява една от основните екстри на новия iPhone 4S. След като преди няколко дни от Apple излязоха с изявление че не планират да пуснат Siri и за другите по-стари модели на Apple, интересът на хакерите да прехвърлят технологията към по-старите версии на iPhone се засили неимоверно.

Специалистите от Applidium са успяли да разкрият механизма на взаимодествие на Siri със сървърите на Apple, отговарящи за работата на тази технология, което е позволило на хакерите да обменят данни с указаните сървъри директно от компютъра. В опита им те са успяли да подадат команди към сървъра и съответно да получат адекватен отговор, имитирайки изпращането им от iPhone 4S. С други думи в резултат на този пробив в протокола Siri се е появила принципната възможност този „гласов“ помощник да бъде прехвърлен към друго мобилно устройство.

Вследствие на тези действия от страна на Applidium „прикачането“ на Siri в таблета iPad, плеъра iPod touch и дори в Android смартфоните теоретически става напълно възможно. Проблем за пълноценната работа на технологията Siri в “нелегални” устройства може да се окаже единствено уникалния идентификатор на съответния iPhone 4S. Въпреки, че хакерите са декодирали този идентификатор, от Apple лесно ще могат да открият и блокират подозрителния код.

Източник: idg.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини