От х:

Днес в x:

Фолкът щурмува "Евровизия"

Оборотното име в каталога на „Ара мюзик” - Алисия, и Деси Слава са сред сигурните претендентки за българско присъствие на „Евровизия 2012”, пише Монитор.

"Въпреки скандалите около предишните издания на местно ниво продължавам да мисля, че това е изключително престижен форум и има смисъл да се участва в него. Така светът ще разбере, че и малка страна като нашата произвежда качествена музика", коментира половинката на вратаря Ники Михайлов. Крайният срок за подаване на записи в БНТ1 е 11 ноември, а карамеленото момиче ще бори конкуренцията с парче на ръба на арендбито.

Тези дни то изтече в мрежата нелегално с работно заглавие Love me, baby. Текстът е дело на Рой Хил, сина на именитата преводачка Мариана Хил. Зад композицията стои македонският хитмейкър Оцко, който вече е създавал кръчмарски химни за повечето звезди в А-групата на фолка.

Деси Слава пък се ориентира към заздравяване на връзката с румънските си продуценти Ромулус Александру и Киприан Блага. Вярно на хаотичната си натура, миньончето още не е записало вокалите за бъдещата денс тупалка. Ясно е само, че текстът ще е 50/50 българо-английски, а до архива на „Сан Стефано” 29 по всяка вероятност ще стигне демо, не завършен продукт. Гласовитата блондинка е пробвала да се класира за форума и чрез дуета си с Нана, който вече е готов. Германският хип-хопър обаче отхвърлил идеята, защото не гледал с добро око на „Евровизия”.От своя страна, „Пайнер” отрекоха участие на свои изпълнители във вокалната надпревара. „За нас БНТ има странни критерии за стойностни парчета. Скандалите там са гарантирани, а не искаме да даваме повод за плюене по наши топимена, било то Преслава, Анелия, или друг.”

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини