От х:

Днес в x:

Първо нарушение в Брюксел на забраната на бурките

В Брюксел е регистриран първият случай на нарушение на новия закон в Белгия, с който от края на юни бе забранено носенето на бурка на обществени места, съобщава медийната група Ер Те Ел.

Семейство имигранти е оказало съпротива при полицейска проверка, при която патрул е настоявал жена с такъв воал да го отстрани от лицето си, за да бъде установена нейната самоличност.

При инцидента в кв. "Сен Жос", в непосредствена близост до района на европейските институции, съпругът на жената е проявил агресия, нападнал е полицаите и е ударил единия от тях толкова силно, че той е получил болничен за три дни, се посочва в информацията.

След като накарал съпругата си да се прибере у дома, въпреки настояванията на полицаите тя да остане на мястото за извършване на предприетата проверка, нападателят отправил и смъртни заплахи към униформените.

В публикацията се отбелязва, че той ще бъде изправен пред съда и ще получи административна глоба.

Новият закон предвижда при нарушение да бъде предприеман арест до седем дни и да бъде налагана глоба от 137,50 евро за жените нарушители. Според официалната статистика в страната живеят 270 жени, които носят бурка.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини