От х:

Днес в x:

Десетки арестувани при антиромските протести в страната. Преглед на националния печат

„24 Часа": Десетки арестувани при антиромските протести в страната

Протестът в София в подкрепа на жителите на пловдивското село Катуница приключи, след като и последната група протестиращи младежи беше разпръсната от служители на полиция и жандармерия около паметника на Пенчо и Петко Славейкови. Това съобщи агенция „Фокус".

По информация на полицията има много задържани за нарушаване на обществения ред. Остава засилено полицейското присъствие в целия център на София. От полицията съобщиха, че имат данни, че в събота ще се проведе най-мащабният протест в столицата досега.

„Дума": „Булгартабак":

Трайчо Трайков: "Булгартабак" може да бъде препродаден всеки момент

Регистрираното в Австрия дружество, което купи "Булгартабак" за над 100 млн. евро, вероятно ще го препродаде, прогнозира министърът на икономиката Трайчо Трайков пред Нова телевизия вчера. По думите му "това може да се случи всеки момент, защото има ограничения за препродажбата на акции на "Булгартабак", но няма такива върху акциите на компанията, която притежава "Булгартабак".

КЗК е одобрила вчера сутринта сделката за продажба на "Булгартабак" на "БТ Инвест" за 100.1 млн. евро, съобщи Mediapool. Така и последната пречка за препродажбата на "Булгартабак" падна.

"Булгарбатак холдинг" вероятно ще бъде препродаден на части на стратегически инвеститори, прогнозира преди две седмици експертът на специализираната агенция "Руски тютюн" Максим Каральов в статия на руското издание "РБК Дейли". Според него за "Булгартабак" може да се окаже по-изгодно от очакваното, че негов купувач е руската Външнотърговска банка, собственик на "БТ Инвест".

„Труд": Четирима кандидат-президенти агенти на ДС

Четирима кандидат-президенти били агенти на бившата Държавна сигурност (ДС). Това установи Комисията по досиета, която обяви резултатите от проверката за принадлежност към структурите на ДС на кандидатите за президент и вицепрезидент.

Проверени са 36 лица. Комисията е установила принадлежност към структури на бившата ДС на четири от тях, като някои от имената вече са били обявявани в други решения. Комисията оповести принадлежност на кандидата за президент Алексей Петров, щатен служител в ДС, управление VI.

„Новинар": Чака ни нов драстичен скок на парното от януари

Ново драстично поскъпване на парното ни очаква през януари. Във вторник Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) реши, че природният газ ще поскъпне с 6,67 процента от октомври. Това ще доведе до скок от 12,2 на сто на цената на парното в цялата страна. Така според окончателното решение на комисията цената, на която "Булгаргаз" ще предоставя синьо гориво на своите клиенти, ще е 594,37 лв. без ДДС за 1000 куб. м.

„Стандарт": Пращат Галев на психиатър

Темида прати малкия брат Галев на психиатър. Ангел Христов-Геле да се яви задължително пред специалист до 7 дни, разпореди кюстендилският окръжен съд. Магистратите поискаха психоекспертиза заради дело за обида, по което Геле е обвиняем. Той чака присъда заради това, че в ефира на местна кабелна телевизия през 2008 г. нарекъл двама съветници от "Атака" "идиоти".

Съдиите поискаха лекар да установи в какво състояние е бил тогава Геле, за да изрече тези думи. Проблемът е обаче в това, че никой не поискал да определи нормален ли е брат Галев или не. Психиатърът, който бил определен първоначално за тази експертиза, си подал оставката. Сега е назначен втори, този път дама. Ако Христов не се яви в кабинета й в дадения срок, ще бъде отведен принудително от съдебна полиция.

Специалистът, който трябваше да изготви експертиза на звуковия запис и да определи дали гласът, който се чува извън кадър, е на Геле, също си е направил отвод.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини