От х:

Днес в x:

Искат най-тежката мярка за мъжа, прегазил 19-годишния Ангел в Катуница

Очаква се прокуратурата да внесе искане за налагане на най-тежката мярка "задържане под стража" на 55-годишния Симеон Йосифов, който прегази и уби с автомобила си 19-годишния Ангел Петров в Катуница.

На Йосифов са повдигнати обвинения за причиняване на умишлена смърт, съобщи за Дарик говорителят на Окръжната прокуратура в Пловдив Галин Гавраилов. Ако бъде признат за виновен, шофьорът го очакват от 10 до 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор.

Прокурор Гавраилов обобщи данните от първите три дни след екцесиите в Катуница. 141 са задържаните през този период. 7 души вече са осъдени по бързото производство. В Районната прокуратура в Асеновград се водят 3 дела за палежите на къщите на Кирил Рашков и автомобилите му, а в Окръжната прокуратура в Пловдив - 2. Образувано е досъдебно производство срещу Йосифов и срещу още двама души за причиняване на средна телесна повреда над полицаи, уточни Гавраилов.

Мярката на другите двама задържани изтича на 27 септември.

19-годишният Ангел загина в събота вечерта, когато беше премазан от микробус, в който са пътували приближени на Кирил Рашков, известен като Цар Киро. Автомобилът е бил управляван от 55-годишния Симен Йосифов. Часове след това почина и 16-годишният Павел. Тези случаи провокираха напрежението в Катуница и искането Кирил Рашков да бъде изселен.

Източник: dariknews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини