От х:

Днес в x:

Гонят данъчни, покрили Цар Киро. Преглед на националния печат

„24 часа": 6 милиона лв. прахосани за глупав сайт

След като похарчиха близо 2 млн. лева за създаването на сайта www.bulgariatravel.org и 1,8 млн. лв. за популяризирането му, сега чиновниците от Министерството на икономиката ще дадат още 3,58 млн. лева за допълнителното му популяризиране.

Тези пари на българските и европейските данъкоплатци са прахосани абсолютно безсмислено, защото последният постинг в този сайт, който трябва да рекламира България, е от 2009 г. и практически никой не влиза в него. Това е официалният туристически портал на България.

Според системата Alexa сайтът bulgariatravel.org e на 2161-во място от всички български сайтове и на 426 018 място от всички световни сайтове. За сравнение сайтът на в. "24 часа" е на 62-ро място, а популярният туристически visit.bg е на 164-то място.

„24 часа": Гонят данъчни, покрили Цар Киро

Данъчни служители в Пловдив са заплашени с уволнение за това, че не са проверили луксозните имоти на фамилията на Кирил Рашков, научи "24 часа".

Директорът на НАП Красимир Стефанов е разпоредил дисциплинарни производства срещу подчинените си.

Фамилията на Рашков е била в списъка на лицата с имоти над 500 000 лв. През 2010 г. е трябвало да бъде разследвана за произход на доходите и дължими данъци. От НАП - Пловдив, "пропуснали" Цар Киро с мотива, че сараите в Катуница са вдигнати още през 90-те г. и е изтекла 5-годишна данъчна давност.

Ревизорски екипи от София започват 18 проверки.

„Труд": Цар Киро поминувал в данъчен рай

Цар Киро и фамилията му не са имали навика да плащат данъци. Това научи "Труд" от свои източници. Единствено синът му - принц Иван, вече покойник, е декларирал доходи от селскостопанска дейност. Те обаче били необлагаеми.

През миналата година от централата на Националната агенция за приходите в София поискали пловдивската дирекция да започне проверка на Цар Киро и съпругата му Костадинка заради очевидно скъпото им имущество. От Пловдив обаче преценили, че няма нужда да се прави ревизия. Затова сега в пловдивската НАП започват дисциплинарни производства и вероятно ще има чистка сред местните данъчни, научи още "Труд".

От понеделник са разпоредени проверки на 13 души, роднини на Кирил Рашков, както и на 6 фирми, свързани с фамилията му. Проверките ще се водят от софийските, а не от пловдивските данъчни, за да няма съмнение за чадър над Рашкови, заявиха магистрати.

Антиромски протести и екцеси имаше и в понеделник в няколко големи градове на страната. 19 бяха арестувани след побой над роми във Варна. В Горна Оряховица опожариха автомобил на свои мургави съграждани. В Търново рокери вдигнаха на протестно шествие лозунга: "Стоп на циганските набези!" Цар Киро бе заклеймен на митинги в Перник и Благоевград.

„Труд": Плевнелиев и Попова бойкотират билбордовете по магистралите

Кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ Росен Плевнелиев и Маргарита Попова бойкотира билбордовете по магистралите, за да не предизвика неволно ПТП-та.

"Последното, което искаме, е нашите кандидати да отвлекат вниманието на някой водач и да стане катастрофа, коментираха от щаба на ГЕРБ.

„Стандарт": Мелета за Катуница

Протестите заради Катуница прераснаха в масови мелета. Хиляди младежи, предимно между 15 и 18 г., излязоха по улиците на големите градове и скандираха расистски лозунги. Призиви за шествия изпълниха Фейсбук още от сутринта. Първите сблъсъци станаха в Бургас, когато полицията се опита да разпръсне тийнейджъри, налетяли да бият циганки чистачки.

В Пловдив множеството тръгна да щурмува ромската Аджисан махала. Полицията се барикадира пред гетото и арестува най-буйните. Екшън се раизгра и в София, където тълпата тръгна към джамията Баня баши. Тийнейджъри замеряха с камъни камион на чистотата, подгониха и 2-3 ромки пред метростанцията до Министерски съвет. Униформените свалиха няколко от буйстващите на земята. Разбягалите се младежи потрошиха столове на заведенията по "Витоша". В Плевен бяха помлени стъклата на клуба на ДПС.

„Стандарт": ГЕРБ и БСП с два челни удара

Първи челен сблъсък ще направят кандидатите за президент на ГЕРБ и БСП в сряда. Двамата основни опоненти за "Дондуков" 2 Росен Плевнелиев и Ивайло Калфин ще кръстосат шпаги в Стара Загора, където ще бъдат в един и същи ден, сочат данните на предварителните им програми за обиколките в страната.

Другата "засечка" в кампанията вероятно ще стане на 8 октомври в Кърджали. За тогава е предвиден концертът на ГЕРБ в бастиона на ДПС. Между 6-и и 8 октомври на обиколка в Смолян, Кърджали и Тополовград ще е кандидатът за вицепрезидент на левицата актьора Стефан Данаилов.

„Монитор": Палатите на Цар Киро незаконни, не е платил и лев данък

Палатите на ромския бос Кирил Рашков в Катуница са незаконни. Голяма част от тузарските многоетажни къщи в пловдивското село на хартия не съществуват, показа проверка на „Монитор".

Освен това Цар Киро не е плащал нито лев данъци и за това ще бъде наказан. Срещу него е започнала проверка на НАП и прокуратурата, която има за цел да извади на светло престъпното му имущество, кътано с години. На мушката на разследващите са общо 12 души от клана Рашкови. Това стана ясно вчера в Катуница, където заедно отидоха премиерът Бойко Борисов и президентът Георги Първанов. Двамата влязоха в църквата „Св. Никола" в Катуница, където разговаряха насаме с бащата на убития Ангел - Атанас Петров. Двамата запалиха свещички в памет на Ангел и на Павел, чието погребение бе вчера и изказаха своите съболезнования на близките им.

„Монитор": Еднопосочни улици отпушват кварталите

Еднопосочно движение по кварталните улици ще бъде въведено в столицата. Така ще се преодолеят задръстванията по малките отсечки, където често има и паркирали автомобили. В момента транспортните експерти на „Московска" 33 чертаят новите схеми на движение в кварталите, като първи в списъка са „Слатина", „Гео Милев", „Стрелбище" и „Гоце Делчев".

„На някои места в тези четири квартала вече е въведено еднопосочно движение. Продължаваме нататък, като ще въвеждаме такава организация само на места, където е необходима. Нови схеми на движение ще има и в други квартали на града", обясни пред „Монитор" зам.-кметът по транспорта на Столичната община Любомир Христов.

„Монитор": Олимпиец излови телефонен измамник

79-годишен бивш олимпиец и бивш шампион на България в маратона излови телефонен измамник, който се обадил да плаче по телефона от името на дъщеря му. Случката станала в шуменското село Хан Крум, а благодарение на съобразителния дядо полицията арестувала 57-годишния Анчо Ангелов от близкото село Салманово.

Дядо Ангел Кънчев вдигнал слушалката на домашния телефон завчера в 12.45 по обяд. Чул глас досущ като на дъщеря си. „Дъщерята" плачела и казала, че и трябват спешно 6 хиляди лева за операция.

„Дневник": Пазарът на труда - в пълна дупка

Липсата на държавна политика, която насърчава създаване на работни места с висока производителност, ниското образование и рязкото свиване на инвестициите са основните причини за драстичния срив на заетостта и нарастването на безработицата в България по време на кризата.

Освен това пропастта между нуждите на бизнеса и кадрите, които излизат от университетите, става все по-голяма. Това показва анализ на Българската стопанска камара за пазара на труда у нас.

"От 2009 г. насам работните места са намалели с 263 хил., а наетите на трудов договор - с близо 290 хил. Хората не получават заплати, не се плащат данъци и осигуровки", коментира ситуацията изпълнителният председател на бизнес организацията Божидар Данев.

„Сега": Еврозоната ще струва на България 17 млрд. евро

Обещанието на премиера Бойко Борисов България да участва безрезервно в "Евро+" и в спасителния механизъм на еврозоната, когато се присъедини към нея, ще й струва 17 млрд. евро, а не 6 млрд. евро, както се смяташе първоначално. Тези пари ще служат като държавна гаранция за дълговете на закъсали държави в еврозоната. Скокът ще дойде от рязкото увеличаване на спасителния фонд от 440 млрд. на 2 трилиона евро съгласно авариен план, обсъждан във Вашингтон от участници в годишната среща на Международния валутен фонд.

Базираното в Брюксел електронно издание "ЕЮ Обзървър" вчера нарече плана "Шок и ужас" (като името на операцията на САЩ в Ирак). Досега се смяташе, че спасителният механизъм ще бъде увеличен на 750 млрд. евро от 2013 г., но в сметката не влизаше евентуално подпомагане на Италия и Испания, които през август за пръв път дадоха сигнал, че могат да тръгнат по пътя на Гърция, Ирландия и Португалия и да се обърнат за помощ към другите държави в еврозоната.

„Дума": Бойко Борисов позлати собственици заради "Хемус"

Правителството буквално е позлатило собственици на 400 дка земя, изправила се на пътя на автомагистрала "Хемус". Това стана ясно вчера от изявление на премиера Бойко Борисов, който присъства на първата копка на пътен възел, свързващ магистралата със столичното Околовръстно шосе.

Когато фактите говорят, всички други да си мълчат, каза Борисов и даде началото на строежа, който е с дължина 8 км. Той обясни, че 22 години обектът е бил замразен. Премиерът направи признание, че 400 декара земя, които са били отчуждени за трасето, стрували около 3-4 млн. лева, обаче държавата е платила на собствениците 22 млн. лева. Това означава, че обезщетението е по 55 хил. лева на дка. Строежът на 8-те км пък ще струва 32 млн. лв. без ДДС. "По-добре да го платим и да отпушим движението, отколкото и ние да го замразим за 22 години", каза Борисов.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини