От х:

Днес в x:

Откриха ново племе без никакъв контакт с цивилизацията

Сн. http://www.funai.gov.br/

Бразилският национален фонд на индианците потвърди откриването на още едно племе в амазинската гора. Племето не е имало нито един контакт с цивилизацията.

Следи от дейността на племето са открити чрез спътникови снимки, на които се виждали разчистени от дървета площи на границата между Бразилия и Перу. През април тези територии били заснети допълнително от самолет, метод който учените използват тъй като най-малко се намесва в живота на изучаваното племе.

Данните от въздушните снимки били анализирани около 2 месеца, преди специалистите да обявят, че става дума за неизвестно досега племе, с численост около 200 души. Племето живее в четири големи сламени къщи и отглежда царевица, банани и зърнени култури.

Националният фонд на индианците е държавна организация, която защитава земите, начина на живот на племената, както и насочва общественото внимание към проблемите им. Тези племена са в момента 68. Много от тях, с които е установен контакт, се изучават усилено от психолозите.  През май в сп. Proceedings of the National Academy of Sciences бе публикувана статия на база подобни изследвания, доказващи, че не е необходимо математическо образование за владеенето на геометрията. Изследвано било амазонското племе мундуруку. Хората от това племе не могат да смятат с числа по-големи от 5. Въпреки това те отлично разбират какво е права, точка, ъгъл и други геометрични понятия.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини