От х:

Днес в x:

26 кг злато и сребро на търг в Пловдив

26 кг златни и сребърни накити пуска на търг НАП в Пловдив. Бижутата са конфискувани основно на митница Свиленград при опити за контрабанда, но има и такива, които са отнети в полза на държавата от Районна прокуратура - Пловдив и Окръжен съд - Хасково. Златните украшения са 15 кг,  11 кг тежат сребърните. Всички те са селектирани в 30 групи по първоначални цени, като желаещите да станат техни собственици могат да наддават за една или няколко групи едновременно. Изделията са особено интересни за бижутерите, тъй като след претапяне би могло да се произведат нови, по-атрактивни модели. В тази връзка НАП - Пловдив напомня, че в подобни търгове могат да участват фирми с лиценз от Министерството на финансите, издаден съгласно Валутния закон.

От днес до 12 ч. на 15 юни, сряда, кандидат-купувачите могат да огледат накитите - пръстени, гривни, обеци, колиета, брошки, ръкавели, игли за вратовръзки. Между златните освен масовите 14 и 18-каратови, има и 22-каратови с високо съдържание на злато.

Депозитът за участие е 20% от първоначалната цена на групата изделия, за които кандидатът смята да наддава. Внасянето му трябва да стане до 16 юни, четвъртък, включително. В същия срок на ул."Скопие" №106, корпус 2 се приемат и ценовите предложения.

До края на юли НАП - Пловдив планира продажбата на още 21 кг златни и 9 кг сребърни накити. Очакванията са с двата търга в бюджета да влезнат поне 2 млн. лв.

Източник: News.Plovdiv24.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини