От х:

Днес в x:

Замкметът Ангелов: Боклукът е изхвърлен незаконно само веднъж

Скандал на редовното заседание на ОбС Първомай нямаше

Въпреки направените вчера разкрития за нарушенията на Наредбата за чистотата, общинските съветници приеха с 20 гласа „за“ информацията на заместник кмета Костадин Ангелов за организацията и контрола по спазването на Наредбата. Това стана на редовното заседание на ОбС снощи. Ангелов заяви, че публикуваните вчера снимки в Parvomai.net представляват единичен случай. На фотосите се вижда как кола на фирмата, която чисти Първомай, гази из боклуците на закритото с решение на ОбС още през 2009 година, и оттогава незаконно сметище край р. Мечка. Колата им се повредила и не можела да стигне до Асеновград, където се намира регионалното депо, обясни Ангелов. Затова от фирмата се видели принудени да изхвърлят боклука на незаконното сметище.

За нарушаването на общинската наредба за боклука от самата община вчера алармира Бисер Бойчев. Той повтори думите си и на заседанието на Общинския съвет, въпреки, че не е общински съветник. Бойчев взе отношение и по точката за продажбата на Бряговската хижа. Той посочи нередности при оценката на имота и се опита да предотврати вземането на решение за продажбата му. Ангелов обясни, че общината няма възможност да поддържа хижата или да плаща за денонощна охрана и за това предпочита да бъде продадена вместо разграбена. След това общинските съветници с 25 гласа потвърдиха решението си и обявиха начална цена за този имот колкото два неголеми апартамента – 150 000лв.

По другите точки се премина бързо и без дебати. Инвалидите в с. Дълбок извор се сдобиха с помещения за своя дейност. Прие се общинска стратегия за развитие на социалните услуги. Имоти бяха обявени за частна общинска собственост, а други отдадени под наем, придържайки се към предварително взетите решения. Към първоначално обявения дневен ред бяха добавени две точки. Едната е за стартиране на процедура за нова организация на транспорта в Първомай. Това означава, че специалисти ще направят предложение за нова транспортна схема, която да бъде широко обсъждана с гражданите, преди да се приеме и приложи. По другата точка бяха отпуснати 14 помощи на хора със здравословни проблеми в размер на 2100 лв.

Теди Кирякова

Според заместник кмета това се е случило само веднъж
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини