От х:

Днес в x:

22 университета на крака при хасковските кандидат-студенти

Досега в Хасково пристигаше най-много шефът на центъра за кандидатстудентска подготовка доц. д-р Борислав Попов

Представители на 22 университета в България и три организации свързани с висшето образование ще гостуват в Хасково идния понеделник в първата по рода си кандидат-студентска борса. Това съобщи Димитрия Ночева от местния център за кандидат-студентска информация и подготовка. Досега в Хасково се организираха само информационни кампании ,в които се разискваха главно административни въпроси - необходимите документи за кандидатстване и таксите за изпитите. Кандидатите обаче често имаха много повече въпроси.

Кога излизат справочниците, каква е изпитната програма, защо тази или онази тема е влязла в конспекта, практически съвети за полагането на изпитите, са част от многобройните въпроси с които децата заливат служителите на хасковския център. Колкото и компетентни да са те, понякога има въпроси на които нямат отговор, коментира г-жа Ночева. Затова идеята е големите ВУЗ-ове да оторизират свои хора които да обясняват „от-до“ за цялата кандидат-студентска кампания.

Кандидат-студентска борса ще е само идния понеделник от 10.30 часа до края на работния ден, във фоайето на читалище „Заря“.

Паралелни служителите на хасковския център приемат молбите на хасковските зрелостници за участие в предварителните изпити на ВУЗ-овете. Кампанията започна от 1-ви февруари и ще продължи до края на юли.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини