От х:

Днес в x:

Скандал около Евровизия в Украйна - ще има повторно гласуване

В Украйна ще се състои повторно гласуване на песента, която ще представи страната на Евровизия 2011, съобщи ИТАР-ТАСС.

На 3 март в ефира на Първи канал на украинската телевизия ще бъдат прегласувани изпълненията на трима от финалистите на националния конкурс Песен за Евровизия. В събота за победител на конкурса според резултата от сбора на гласовете на журито и на телевизионните зрители беше обявена младата певица Мика Нютон. Истинското й име е Оксана Грицай. Тя изпревари Злата Огневич и Джамала.

След финала обаче в Украйна се разрази скандал. Оказало се, че повечето SMS-и, пуснати за Мика Нютон, са били подадени от малко мобилни телефони. Някои официални лица в Киев са предложили прокуратурата да разследва случая за евентуални нарушения с мотива, че по всяка вероятност става дума за корупция.

Самата певица е написала писма до президента и министър-председателя, в които отстоява правото си да представя Украйна на европейския песенен конкурс.

По време на повторното гласуване на 3 март е предвидено да бъде открита линия за SMS-и, която ще отчита само един глас от един телефонен номер.

Подобен скандал в Украйна имаше и миналата година. Тогава първо победи Василий Лазарович, но след прегласуване страната беше представена в Осло от певицата с мъжко име Альоша.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини