От х:

Днес в x:

РЗИ: Училищно кафене-лисичарник, нощен клуб-перфектен

Усмихнатите сервитьорки на "Селект" показват на клиентите къде им е мястото

Кафене до гимназиите по туризъм и лека промишленост е глобено за тютюнопушене от Регионалната здравна инспекция. „Вътре беше като лисичарник“ свидетелства началникът на Никотиновата полиция д-р Иван Александров. Заведението е било предупредено с предписание. Трябвало е да стане изцяло за непушачи, поради липса на вентилация на помещението. Собствениците се съгласили, но както се оказало, нямали време да поръчат и окачат подходящите табели, които да предупреждават, че пушенето е забрането. Отделно от това, посещаващите го ученици си димели на воля. Актът е връчен и подписан от управителя, което регламентира размера му-между 300 и 500 лв при първо нарушение.

След седмици търсене, от бившото ХЕИ намериха перфектното заведение. „Няма къде да ги пипнеш, дори не можеш и предписание да им направиш“ нахвали ги д-р Александров. Кафе бар „Селект“ в кв. Бадема, описващ се и като нощен клуб, се е преградило с непроницаема стъклена стена, която определя зона за непушачи на първия етаж и зона за пушачи на втория. Вентилацията е според изискванията на закона, табелите са поставени.

Оказа се, че реформата е струвала само 3 хиляди лева на собственика Ремзи Сюлейман, въпреки че негови колеги не спират да се оплакват, колко било скъпо. Според Ремзи, процедурата отнема няколко дни, а сумата е съвсем приемлива на фона на приходите. Глобите щели да излезнат много по-солено.

За два дни откакто функционира като разделено, кафенето отчита еднакви приходи от "димната" и "бездимната" си част. Доволни са и барманите и сервитьорите, които са в помещението без тютюнев дим. Някои били пушачи, но предпочитали докато работят да не се „обгазяват“ непрекъснато от клиентите. „Нашето си ни стига“ с усмивка обясниха момичетата.

Г.Христов

Персонала е доволен да е в "бездимната" част
На втория етаж са пушачите
"Кафе-пица" до Тох-а е на обратния полюс-било "лисичарник"
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини