От х:

Днес в x:

Предлагат работа на самотни майки и инвалиди в Димитровград

Втори месец жените от курса по шивачество изработват спално бельо

Ден на отворените врати имаше днес в Социалното предприятие в Димитровград. Целта бе потенциални работодатели, фирми, граждани да се запознаят с това как върви обучението на 22-мата потребители в предприятието. Представител на един работодател от Димитровград се отзова на инициатива. Елена Георгиева от фирма "Саламанър", която шие чанти предложи на жените от курса по шивачество да се запознаят със специфичната работа във фирмата.  За близо два часа представител на друга фирма потенциален работодател не се появи. 

Лица от рискови социални групи се обучават по шивачество и ремонт на битова техника в Социалното предприятие. 11-те жени от курса по шивачество вече практикуват професията си, като изработват спално бельо. Потребителите в курса по ремонт на битова техника приключват с теорията и скоро ще започнат практически занатия. В курсовете са обхванати самотни родители, хора с увреждания и такива от малцинствата. Целта е да се подобри качеството им на живот и да се преодолее социалната изолация в която са изпаднали, припомниха от ръководството на Социалното предприятие

В Групата за ремонт на битова техника още са на теорията

Инициативата стартира в края на юли тази година и е по линия на програмата за Развитие на човешките ресурси. Общата стойност е 163 000 лв.,като работата на социалното предприятие в Димитровград ще продължи 5 години. В курсовете са обхванати самотни родители, хора с увреждания и такива от малцинствата. Целта е да се подобри качеството им на живот и да се преодолее социалната изолация в която са изпаднали, припомниха от ръководството на Социалното предприятие.

Елена Георгиева от фирма "Саламандър" бе единственият работодател, уважил деня на отворените врати

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини