От х:

Днес в x:

Роси от Байландо-почетна ученичка на Леката промишленост

Леката промишленост стана първото училище с почетна ученичка

Хасковлийката Росица Караджова, която достигна финал в шоуто Байландо, днес стана почетна ученичка на хасковската гимназия по лека промишленост „Райна Княгиня“, където следва и в момента „Конструкция и моделиерство на облекла от текстил“. Грамотата и бе връчена лично от директорката Росица Иванова.

Атмосферата бе като в ти ви шоу. Плакати с надпис „Роси обичаме те“ и викове браво, отбелязаха церемонията.

11-класничката разказа за участието си в шоуто. Специално отговаряше на въпроси свързани с дуета и с новинаря Христо Калоферов от Нова телевизия. Клюкарските вестници, дори ги обявиха за двойка. Слава богу спестиха на детето този тип любопитство.

Роси Караджова е глуха по рождение. Девойката говори малко, разбира речта като чете по устните. За комуникация се уповава главно на жестомимичния език. Нейната кауза в Байландо бе да осигури средства за следването си в Натфиз. Мечтае да стане актриса. Остана 2-ра, като според мнозина бе победена несправедливо на големия финал от Рада Рачева и Красимр Каракачанов.

Това е една от най-ангажираните ни социално ученички, похвали я съуменничката директорка Росица Иванова. Караджова е манекенка от клуб „Аглая“ на училището, танцува от дете в танцова школа. Тренира и Джаз Балет. Отличничка. Лъчезарно и открито дете. За да подпомогнат мечтата на възпитаничката си, от Райна Княгиня ще организират следващата година серия благотворителни мероприятия.

По регламент на Байландо, само победителите получаваха финансиране за сбъдване на мечтите си.

Г.Христов

За дуета с Христо Калоферов
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини