От х:

Днес в x:

70 бона платили за саниране на вход в софийския блок

Зала "Гросето" едва побра желаещите да чуят какъв е челният опит на блок 355 в "Младост-3"

Близо 3 000 лв. на домакинство е коствало топлоизолацията и демонстративното обновяване на всеки един от апартаментите в блок 355 в ЖК "Младост", разказа в Димитровград домооуправителят Веселина Стоянова. Тя гостува в тукашната зала "Гросето" за да могат домоуправители от димитровградските блокове да се запознаят с проекта за демонстрационно обновяване на жилищните сгради. 

Софиянката уточни, че приблизително 70 000 лв. е коствал проекта на един вход в блока, като част от парите покрива Европейският съюз. Топлоизолирането на апартаментите и общите части в един от входовете в блок 355 е излезнало 210 000 лв. а тази цел жителите му са се да се обедили в сдружение на ползвателите на етажната собственост. Като чуха цифрите, много от присъстващите димитровградски домоуправители възкликнаха, че това са много пари.

Възможности за реализация на проекти, подобни на този като блок 355 ще бъде дадена в Димитровград една от средатата на следващата година. "Има много неясноти по проекта и финансирането", призна зам.кметът Росен Кузев и уточни, че целта на срещата е домоуправителите да се запознаят със ситуацията. Софийската гостенка също каза, че година и половина е коствала подготовката за ремонта на блока в който живее. Всяко домакинство от блоск 355 е отделяло по 5 лв. през това време, за да успеят да съберат парите.

Веселина Стоянова /в средата/ разказа за софийския опит в санирането на блокове

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини