От х:

Днес в x:

Разбихме Германия и се утешихме като седми на планетата

България приключи със смесени чувства Световното първенство по волейбол.

Родните национали разбиха с 3:0 Германия и извоюваха седмото място на шампионата на планетата в Италия, но остана горчивината от изпуснатия реален шанс за завоюването на медалите.

Нашите взеха мача съответно на 26:24, 26:24, 25:21 точки.

Играчите на Силвано Пранди приключиха сезона и първенството с актив от пет победи и четири загуби. Националите ни постигнаха успехи над Германия, Китай, Полша, Бразилия и Испания, но паднаха от Франция, Чехия, Куба и Русия.

Мачът стартира точка за точка.

Българите обаче закономерно поведоха с 8:5 на първото техническо прекъсване. До второто, разликата се бе удвоила – 16:10.

Последва отпускане и резултатът в края бе изравнен - 23:23.

С две точки на Казийски, геймът все пак приключи в наша полза – 26:24.

Във вторият гейм настроението за игра спадна рязко и по-мотивираните германци поведоха със 17:13. В последствие, изравнихме – 19:19. След грешка в подреждането на съперника, поведохме с 21:20. след атака през центъра на Николай Николов, България поведе с 24:22. След като германците отразиха първия ни геймбол, Силвано Пранди поиска прекъсване. След него, резултатът бе изравнен. При третият ни геймбол, Владо Николов донесе успеха с 26:24.

Третата част премина изцяло под доминацията на България, като поддържахме разлика от 5-6 точки, която натрупахме след 12:10. Силите на съперника драстично спаднаха, и нашите довършиха с настроение срещата. Последната точка за България на този турнир резлизира и един от най-добрите до момента – Владимир Николов - 25:21.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини