От х:

Днес в x:

Творци събраха 6 500 лв.за Илиян Ангелов

Картини за Илиан

Над 6500 лв. събраха кърджалийските художници от благотворителна изложба за лечението на Илиян Ангелов, син на известния майстор на четката Джамал Ямурлов.

Общо 27 произведения на искуството сред, които картини, пластики, декоративни вази бяха откупени от ценители. Общият брой на участващите в изложбата творби е над 40. Стойността им се движи от 150 до 600 лева. В благотворителната акция със свои творби се включиха  имена като Владимир Чукич, Хари Атанасов, Павлина Чукич, Емил Пенчев, Мая Мечева и други. Организатор на благотворителната изложба е мениджъра на галерия „Дар” Пенка Атанасова.

  Заключителната благотворителна проява бе Нощта на галерията,която се състоя снощи в Къщата на творческите съюзи/Керимовата къща/.

 Идеята ни е да съберем приятелите на Илиян, негови близки и ценителите на изобразителното изкуство в Кърджали, заяви за Кърджали бг вести Пенка Атанасова. Тя каза че благотворителната изложба няма да се закрива и ще продължат да приемат творби.

Приятели на Илиан популяризираха Нощта на галерията в социалната мрежа Фейсбук. 127 души заявиха желание да се отзоват на срещата в подкрепа на младежа.

 Вечерта премина в задушевна обстановка. Колеги на Илиан дадоха почерпка на гостите на Керимовата къща. Мултимедия представи най-новите творби на местните творци.

  Пари за Илиян, когото мнозина в града познават като лъчезарен и приятен човек, се събират и от дарения по сметка в Първа инвестиционна банка с IBAN BG30FINV915010BGN0C1YL Илиян Даниелов Ангелов.  Благотворителна акция започна във Facebook и бързо набра скорост.Според негови приятели вече е събрана сума за шестмесечни процедури.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини