От х:

Днес в x:

Музикални титани спорят за вредата от интернет

The Doors

Интернет е убиецът на изкуството, или поне така смятат няколко бивши богове на рокендрола. Джон Меленкамп, известен с хитове като "Jack and Diane" и "Hurts So Good," каза миналата седмица, че мрежата е най-опасното изобретение след атомната бомба. Стиви Никс от  Fleetwood Mac пък заключи, че интернет е унищожил рока.

На съвсем различно мнение е Джак Холцман. Човекът, който откри Доорс, основа Elektra Records и подтикна големите звукозаписни компании да приемат компактдиска, казва, че музикалната индустрия има голямо бъдеще. Той е бил свидетел на повечето нови технологии в индустрията за 6 десетилетия, прекарани в музикалния бизнес, и това не го шокира, пише CNET News.

Холцман има забележителен опит в откриване на възможностите. Той основава Electra на 19 години с $300. Това име по-късно се свързва с Куийн, Джуди Колинс и Джим Морисън.

След като Холцман продава Elektra на Warner Communication, той става технически директор на WCI и в тази си роля ръководи някои телевизионни и филмови начинания на компанията.

Когато Джак Валенти, шефът на Motion Picture Association of America, се опитва да смачка видеозаписните компании, Холцман въведе WCI на пазара за домашно видео. Той видя потенциала в кабелната телевизия и допринесе за развитиети на програмите от типа pay-per-view.

В музиката, Холцман видя изгрева на LP, касета с 8 песни, DAT, компактдиска, MP3 и BitTorrent. След всичко това новите технологии не го притесняват. Точно обратното – той смята, че именно те са помогнали на много изпълнители и хора от индустрията да станат богати.

Колкото до интернет и дигиталното съдържание, Холцман смята, че и от това може да се извлече полза.

Източник: technews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини