От х:

Днес в x:

Ангелите на ада нахлуват у нас. Вестниците в неделя

„24 часа": Шкумбата - консул в Чикаго

Димитър Туджаров-Шкумбата заминава на дипломатическа работа в Генералното консулство на България в Чикаго, САЩ, съобщиха от МВнР.

Известният шоумен и разказвач на вицове ще бъде колега на консула ни там Лила Георгиева, която се прочу преди години с еротичните си снимки в интернет.

"Кандидатурата е минала на атестационната комисия след молба от министър Божидар Димитров. Г-н Туджаров ще работи с българската общност в Чикаго, която е многобройна, а той я познава добре от години", коментира вчера говорителят на Външно Весела Чернева.

По-късно самият Божидар Димитров каза, че не си спомня да е правил официално предложение, но може и да е подписал някакво подкрепително писмо.

Заминаването на Шкумбата за Америка е подготвяно в дискретност, въпреки че по коридорите на Външно отдавна имаше подобни слухове.

 

„24 часа": Румънци в скандал с полицаи - не ги пускат при Цачева

Истински среднощен екшън в ранните съботни часове спретнаха в Арбанаси двама румънци, мераклии да влязат в ресторант, затворен за парламентарната шефка Цецка Цачева.

Случката разкри частна среднощна сбирка на Цачева, която по същото време била поканена на коктейл на кмета на Велико Търново Румен Рашев в хотел "Севастократор" за откриването на оперния фест "Сцена на вековете".

Първоначално вчера от МВР съобщиха, че случката с румънците се разиграла пред комплекса, в който бил приемът за екипа на Националната опера. По-късно бе уточнено, че екшънът станал край хотел "Винпалас".

31-годишният Никита Октавиан, член на борда на "Ромпетрол България" и година по-възрастният бизнесмен Панзару Йонит, били на ваканция семейно в Златни пясъци.

На връщане те спрели в Арбанаси и отседнали в местен хан. След обиколка по арбанашките кръчми в малките часове на нощта почерпените, според полицията чужденци решили да влязат и в ресторанта на хотел "Винпалас". В същото време там била Цачева.

Охраняващите полицаи спрели румънците, но те се нахвърлили върху тях. Единият опитал да скъса значката на униформен. Другият пък блъснал шапката на ченгето. Намесили се и гардовете на НСО от охраната на Цачева. Комшиите започнали да се бутат и с тях.

 

„Труд": Продават кметството на София?

Столичната община ще се премести в нова сграда, която най-вероятно ще се построи на общински терен между католическия храм и ул. "Пиротска" в идеалния център на София.

Това е заложено в новия подробен устройствен план на Западното направление, който обхваща два квартала от двете страни на бул. "Тодор Александров", от пл. "Св. Неделя" до бул. "Христо Ботев". Предстои планът да бъде разгледан от общинския съвет след лятната ваканция.

"Ще търсим решение за ново кметство там, тъй като общината предостави друг подходящ терен до Централна гара за съда", обясни главният архитект на София Петър Диков.

"Жилищният" проблем на кметството е от години. Част от дирекциите и службите са в различни сгради, пръснати из града, а това затруднява обслужването на гражданите и вътрешната комуникация.

 

„Труд": Станишев към пожарникарите: Не се гаси туй, що не гасне

Догодина на изборите да ударим секирата. Това си пожелаха вчера от историческата поляна на Бузлуджа, където преди 119 години се е зародило социалистическото движение в България, членове и симпатизанти на БСП. По официална статистика те бяха 45 000, а по неофициална, към 30 000.

Соцводачът Сергей Станишев не пропусна да се заяде с премиера Бойко Борисов, като заяви: "На някои пожарникари можем да кажем, не се гаси туй, що не гасне!" Както е известно, Борисов е огнеборец от висшата школа на МВР с чин лейтенант. Шегата на соцлидера чуха и действащи пожарникари, които заедно до специализирания си автомобил наблюдаваха многохилядното множество да не подпали гората. Такава опасност обаче нямаше, защото въпреки десетките скари,  които димяха наоколо, времето беше влажно, редуваха се слънце с лек дъждец.

„Стандарт": Ангелите на ада нахлуват у нас

Най-опасната в света рокерска групировка "Ангелите на ада" идва в България. С тях са и не по-малко злите "Бандидос", алармира Европол.

Двете групировки са създадени преди години в САЩ от ветерани от Виетнам. Опасни са, защото имат пипала по всички континенти, алармира агенцията на ЕС. Под прикритието на моторите те се занимават с дрога, оръжие, пране на пари и проституция, твърди Европол. МВР коментира, че засега няма данни за нахлуване на бандите у нас, но знае за предупреждението и е нащрек.

Новината за "Ангелите" и "Бандидос" хвърли в шок българските рокери. Някои от тях заявиха, че този лош имидж на US клубовете се дължи на холивудските филми. Други обаче категорично се заканиха, че няма да ги пуснат да стъпят в България.

„Стандарт": Петролен бос нападна гардовете на Цачева

Двама почерпени румънци бяха задържани в Арбанаси, след като се сбиха с полицаи и гардове от НСО. Екшънът стана около полунощ в петък пред ресторанта на хотел "Винпалас", където по това време вечеряли председателят на Народното събрание Цецка Цачева, политици и гости на "Сцена на вековете". За хулиганското нападение са арестувани управителят на веригата бензиностанции "Ромпетрол-България" Панзару Йонит и сънародникът му Никита Октавиан. Румънците, които били отседнали в хотел "Арбанашки хан" в селцето, решили да се отбият до "Винпалас", за да се повеселят и там. Видимо пияни, двамата били спрени на паркинга пред хотела от полицаи, които им обяснили, че ресторантът е ангажиран, в него има закрито парти и те не могат да влязат. Румънците обаче били настоятелни. Тогава пред заведението излезли и служители от НСО. Те заявили, че вътре е отседнала Цецка Цачева, заведението е пълно и никой не може да влиза. Тогава петролните босове започнали да дърпат полицаите, отскубнали полицейската значка на един от униформените, блъснали друг в рамото. Атакуваните служители на реда повикали патрулна кола. Панзару Йонит и Никита Октавиан били арестувани и отведени в РПУ-Велико Търново.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини