От х:

Днес в x:

BMW Megacity ще дебютира през 2012 г.

Макар че продажбите на електрическия BMW Megacity няма да стартират преди 2013 година, от немската компания планират да покажат прототипната му версия по време на летните олимпийски игри през 2012 година.

Те ще се възползват от събитието, което ще се състои в Лондон, за да представят на зрителите му от целия свят бъдещите си електромобили.

Според съобщение в пресата немският автомобилен производител е споделил, че ще представи „предпроизводствения концептуален Megacity” на въпросната Олимпиада. От компанията разкриват, че целта е „чрез показването на Megacity пред широка аудитория BMW да се установи като лидер на пазара за електрически коли”.

Моделът ще бъде със задно предаване, а задвижването му ще се осигурява от електромотор с мощност от 100 к.с., който ще се зарежда чрез електрически батерии. Очаква се автомобилът да може да изминава при еднократно зареждане разстояния от 160 км до 209 км. За да намалят масата на колата, от компанията са използвали въглеродни влакна при конструирането й.

От BMW съобщиха, че независимо от малките си размери автомобилът ще разполага с достатъчно товарно пространство. Очаква се дължината му да се равнява на от около 3 698 мм до 4 277 мм.

Когато бъде пуснат в продажба, Megacity ще бъде представител на подмарка на BMW, подобно на моделите, носещи означението М.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини