От х:

Днес в x:

Израел бомбандира Ивицата Газа

Израелски самолети бомбардираха работилница и две полета в Ивицата Газа рано днес, предаде ДПА, като се позова на говорителка на въоръжените сили на страната, предаде БТА.

Въздушните удари са в отговор на ракета, изстреляна вчера от палестински екстремисти от Газа, която нанесе щети на израелска фабрика за пакетиране в пустинята Негев.

Според израелските военни едната от целите на днешните удари е бил тунел, прокопан от екстремисти на 1 км от построената от Израел стена за сигурност по границата с Газа. Другата е описана като обект на терористична активност в южната част на Ивицата, без да се уточнява дали това означава тренировъчен лагер за палестински екстремисти. Третият бомбардиран обект е сграда в северната част на ивицата, използвана за производство на оръжия, се казва в изявлението на военните.

Израел твърди, че от началото на 2010 г. палестински екстремисти са изстреляли близо 90 ракети и снаряди от Газа по южен Израел - рязък спад в сравнение с 2008, годината в края на която започна триседмичната офанзива в Ивицата Газа.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини