От х:

Днес в x:

Прибраха граничари, рекетирали турци. Преглед на националния печат

"Стандарт": Прибраха граничари, рекетирали турци

Граничар и митничар арестуваха полицаи на ГКПП Капитан Андреево вчера. Акция "Границата" е била насочена срещу униформени, които рекетират влизащите у нас пътници, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов. Служителите са искали от пътниците между 5 и 20 евро, за да минават без проблеми проверките. Заради операцията цял ден вчера ГКПП-то с Турция бе блокирано. Десетки полицаи от "Вътрешна сигурност" на МВР разпитваха всички граничари и митничари на смяна за арестуваните им колеги. "Целта ни е да видим докъде са стигали тези пари", обясни Цветанов и продължи: "Нахалството им стигало дотам, че при липса на дребни у пътниците двамата задържани им разваляли банкнотите или им връщали ресто".
Униформените рекетьори са били следени повече от два месеца. През това време от "Вътрешна сигурност" им пращали шофьори и туристи. Когато давали на подкупните служители, колегите им документирали с камера престъплението.

„Новинар": ГЕРБ прие "лобистките поправки" за земеделските земи

ГЕРБ забрани да се строят възобновяеми енергийни източници (ВЕИ) върху земеделски земи от първа до четвърта категория, които са едни от най-плодородните. Това решиха в сряда депутатите при гласуването на Закона за опазването на земеделските земи. Забраната касае т. нар. слънчеви електроцентрали и вятърни генератори.
От опозицията веднага се противопоставиха на идеята. Те упрекнаха ГЕРБ, че защитават лобистки интереси и тези на големите арендатори. Според сините депутати така земята се обезценява и се накърняват правата на собственик, който иска да я продаде за по-висока сума, защото върху нея може да се построи ВЕИ.

„Сега": Борисов постигна временно примирие в здравеопазването

Ново временно примирие в здравеопазването постигна премиерът Бойко Борисов след поредния полупротест на пациентски организации пред прозорците на МС вчера. Борисов обеща на протестиращите да извърши серия от проверки, за които те настояват, но пък напредък по най-сериозния проблем - липсата на пари в НЗОК, няма.
Да протестират пред МС се събра рехава, но пък представителна групичка, изготвила декларации за течащ геноцид в здравеопазването. Здравният министър Анна-Мария Борисова бе спешена светкавично по време на заседанието на кабинета да разговаря с протестиращите, но това не се оказа достатъчно. "Ще представя вашите искания на премиера и ако много настоявате, ще ви организирам среща с него", благо обясни Борисова на малката група, заобиколена от десетки журналисти и камери. "Знаем, че сте отворена за комуникация, но и ние имаме своите разумни предложения", отвърнаха от организациите и настояха за среща с премиера.

„Дума": Осъдиха Марио Николов на 12 години затвор

Софийският градски съд призна Марио Николов за виновен и го осъди на 12 години лишаване от свобода. Съпругата му Марияна получи пет години затвор. Тя бе призната за виновна като член на организираната група, наказанието за което е 3 години, и за документно престъпление - 5 г. лишаване от свобода. Съдът постанови и конфискация на половината от имуществото на всеки от двамата.
Извън съдебната зала Николов заяви, че искрено се надява да бъде оправдан, но "обществено-политическият натиск бил твърде голям, за да се случи това в този момент".
Марио Николов, съпругата му Мариана и другите 7 подсъдими са обвинени за източване на 14 млн. лева по предприсъединителната програма САПАРД.

„24 Часа": Почина Юри Галев

Тази сутрин внезапно почина простреляния бизнесмен Юри Галев, съобщиха от „Пирогов". Най-вероятна причина за смъртта е нов инфаркт или разширение на стария инфаркт, който го порази преди броени дни.
Непосредствената причина за смъртта е остро ритъмно нарушение. Това е мнението на проф. Милан Миланов.
Юри Галев бе прострелян с 5 куршума от автомат "Калашников" към 4:00 ч на 20 юни т.г. на пътя между Боровец и Бели Искър.
Галев беше шеф на ФК "Рилски спортист" и общински съветник от "Атака" в Самоков.
47-годишният бизнесмен е криминално проявен.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини