От х:

Днес в x:

Британските пирати са най-симпатични

Партията на пиратите на Острова обяви подробностите от политическия си манифест.

Объркващо за политическа партия, планираното от пиратите е доста привлекателно и звучи успокояващо. Може да не е за вярване, но поражда истинска радост.

Партията на пиратите ще говори за проблемите, които другите партии игнорират, без корупция и скандали.

Също така обещават да не бъдат ляво или дясно крило, малко като Лейбъристката партия и малко като консерваторите, и искат да ни дадат повече права, и по-малко данъци.

Основното: Пиратската партия обявява, че ще създаде закон за авторското право и патентни правила, които са "подходящи за 21-ви век", и обещава да се грижи както за притежателите на права, така и за потребителите.

Така например, тя предлга да се разреши, когато човек си купи CD, да го копира на своя Ipod, нещо, което в момента не се позволява от закона. Фалшифицирането обаче ще си остане незаконно.

За патентите партията счита, че те трябва да "съществуват, за да се възнаградят създателите на наистина изключителни идеи, за да не допускат големите фирми да ограничат конкуренцията."

Личният живот също е поставен под светлината на прожекторите, което предизвиква морално недоумение. В противоречие със съществуващото политическо мислене, Партията на пиратите смята, че неприкосновеността на личния живот на индивида трябва да се поддържа през цялото време.

Правителството, такова какъвто е, винаги иска да увеличи наблюдението и контрола на гражданите. Затова Партията на пиратите планира да бъде забранено на трети лица прихващането на съобщения или мониторинг на трафика без съдебно разпореждане.

Според пиратската партия, личните карти могат да бъдат смачкани на топка и хвърлени в боклукчийския кош на историята. Междувременно законите за защита на данните ще станат по-строги, което ще направи трудно за компаниите да искат ненужна лична информация.

Това изисква преразглеждане на закона за правомощията на разследващите RIPA 2000.

Свободата на словото ще бъде стимулирана, не на последно място, когато става дума за използването на Интернет. "Ние вярваме, че Интернет е средство за свободата на словото. Ние обещаваме да законодателстваме в полза на неутралност на мрежата. Ние обещаваме, че няма да позволим на правителството цензура в интернет за нищо друго, освен по най-крайни причини", казва в своя манифест Пиратската партия.

Неверни твърдения да бъдат обозначавани, особено когато те идват от телекомуникационни фирми. Например, ако рекламите на интернет скоростите им са "невярни или подвеждащи", тогава потребителите трябва да платят за скоростта на връзката, които реално получават. Според британските пирати подобна мярка би подобрила интернета на село.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини