От х:

Днес в x:

Програмата на Коалиция Продължаваме Промяната – Демократична България за Хасково е фокусирана върху най-наболелите проблеми на общината

ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Програмата на Коалиция Продължаваме Промяната – Демократична България за Хасково е фокусирана върху най-наболелите проблеми на общината. Кандидатите от листата се ангажират да работят върху развитието на бизнеса, инфраструктурата, автомобилния трафик, здравния сектор, културата, образованието, спорта, връзката на младежите с бизнеса и развитието на децата в науката.

За Хасково трябва да се положи изключително много труд в много насоки. С тази заявка Коалиция ПП-ДБ се впуска отново в битката за избор на Общински съвет, след като последните от есента на 2023 година бяха касирани, поради разкрития на множество некоректно отчетени изборни протоколи. Тази неделя, 23.06.2024 година, жителите на община Хасково отново са изправени пред избор за бъдещето на общината в следващите 4 години.

  1.     Привличане на инвеститори за създаване на работни места с добро възнаграждение.
  2.     Решителни действия за справяне с проблема с водата и инвестиране в канализация, включително и в кварталите „Кенана“ и „Куба“ 2.
  3.     Облекчаване на градския трафик чрез построяване на кръгови кръстовища в ключови точки на града и обезопасени велоалеи.
  4.     Обновяване и модернизиране на общинските здравни центрове.
  5.     Ремонт на улиците и подобряване организацията на паркирането.
  6.     Изготвяне на общинска стратегия за развитие на културата. Създаване на нов общински културен център с репетиционни зали, изложбена зала и модерна концертна зала. Подпомагане на талантливите деца в община Хасково.
  7.     Осигуряване на съвременни условия за обучение във всички общински училища.
  8.     Модернизиране и реконструкция на съществуващите спортни бази. Подпомагане и развитие на ученически и детски масов спорт.
  9.     Създаване на единна дигитална платформа за стажове и стипендии между бизнеса и младите хора в общината.
  10.     Изграждане на детски научен център.


Това са приоритетите, за които членовете на листата на ПП-ДБ ще работят в Общинския съвет на Хасково. Кандидатите са познати в града, с дългогодишен опит в бранша си.

Едни от най-тежките проблеми в общинския град са лошото състояние на водопреносната мрежа и инфраструктурата. Тези проблеми са основен приоритет за двама от кандидатите в листата - бившият народен представител и едно от най-разпознаваемите лица на ПП в Хасково – инж. Лозко Лозев и инж. Красимира Георгиева, инженер-проектант на пътища, магистър от УАСГ София и Техническия университет във Виена, работила из страната и чужбина по различни инфраструктурни обекти. Тяхната кауза е да подобрят цялостното състояние на инфраструктурата, решавайки проблемите глобално – с възстановяване на основни инфраструктурни артерии, изграждане на канализацията в цели квартали, както и облекчаване на трафика в града.

Наред с градската инфраструктура, вървят и модернизирането на здравните центрове и културната и спортна база. С идея за изграждане на нов общински културен център за развитие и подпомагане на талантливи деца се изправят пред съгражданите си Велина Недева - общественик, дарител и собственик на бизнес в града и Дарина Влайкова, главен учител по предприемачество в Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ и бивш директор на училището. Те ще работят за изграждане на модерна среда, в която деца и възрастни да могат да развиват разнообразни културни дейности. Тук е редно да напомним, че още в предходния общински съвет ПП-ДБ в лицето на Атанас Атанасов предложи и се пребори за повече средства по програмата „Културни инициативи“ като защити утрояване (60,000 лв) на първоначално заложеното от общината увеличение (20,000 лв). Предлагат и добавяне на нови събития в спортния календар с цел разнообразие и обновяване на спортната ангажираност на жителите на общината и развитие на таланти. Нови събития от национално значение биха подпомогнали и развитието на туризма в региона.

Привличането на нови инвеститори е друга кауза на кандидатите от листата. Според тях общината има силна нужда от специфични работни места и увеличаване на средното заплащане, което изостава значително спрямо съседните областни градове. Има нужда и от социална среда, която ще накара младите хора да останат в родния град. За да успее бизнесът да реализира своето правилно планиране на кадри е наложително да се финансират мероприятия с ясни ангажименти между общината, работещите по-големи компании и училищата, за да се изгради единна дигитална платформа за стажове и стипендии.

Друг ангажимент, който поемаме, е да инициираме създаването на детски научен център, в който децата ще имат възможност да работят в реална научна среда, съответстваща на тяхната възраст.

Коалиция Продължаваме Промяната – Демократична България е събрала листа от истински хора, готови да се борят за истинска промяна в своя град. Залага на добрия опит на своите кандидати и личностните качества, вярвайки, че Хасково може да върви напред само тогава, когато собствените интереси и облаги останат на заден план.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Последни новини