От х:

Днес в x:

Лекар от Търговище с условна присъда, вземал подкупи като шеф на ТЕЛК

Условна присъда получи 63-годишен лекар от Търговище уличен, че е вземал подкупи като член на Териториална експертна лекарска комисия (ТЕЛК), предаде БТА.

"В периода от 15 септември 2020 г. до 12 януари 2023 г., в Търговище, при условията на продължавано престъпление, чрез общо 33 отделни деяния, в качеството си на длъжностно лице, С. Р. е поискал и приел подкупи", съобщиха от пресслужбата на институцията.

Получената сума е общо в размер на 3080 лв. Без проведен клиничен преглед лекарят е взимал решение за здравословното състояние и работоспособността на различни пациенти и е фалшифицирал медицински протоколи.

След признанието на подсъдимия, при съкратено съдебно следствие, съдът е наложил наказание от една година лишаване от свобода, което отложена за изпитателен срок от три години (условно и глоба от 1000 лв. Медикът не може да заема длъжност в ТЕЛК за срок от една година.

Подсъдимият трябва да заплати на държавата сумата от 3080 лв., която е получил като подкупи. Присъдата подлежи на обжалване в/или протест в петнадесетдневен срок пред Апелативен съд – Варна.

През 2019 г. Окръжният съд в Търговище осъди за подкуп лекарка от ТЕЛК в града. И тогава делото бе гледано по бързата и съкратена процедура по искане на подсъдимата.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  St
  stancho
  1 0
  17:26, 10 юни 2024
  трябва да им взимат и дипломите не само присъди!
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини