От х:

Днес в x:

104 четвъртокласници не се явиха на НВО по БЕЛ в Хасковско

Изображение 1 от 5

  1636 четвъртокласници се явиха на национално външно оценяване по български език и литература в Хасковска област днес. Не се явиха 104 ученици.

  Изпитът се проведе в 145 зали в 61 училища в региона. Започна в 10 часа и продължи 60 минути, като за децата със специални образователни потребности беше 90 минути. Бяха осигурени 495 квестори.

  Тестът по български език съдържа 21 задачи, разпределени в 3 части. В първата има диктовка и 10 задачи с избираем отговор, тест за четене и тестови задачи и речева задача с творчески характер, изискваща свободен отговор. Втората част на теста се състои от текст за четене с разбиране и до 10 задачи към него – 4 задачи с избираем отговори и 6 със свободен отговор. Третата част на теста включва задача с творчески характер. Изисква се учениците да създадат кратък текст от 3 до 6 изречения с помощта на нагледна опора (в случая е серия от картини).

  Изпитът по математика ще бъде утре.

  Оценките от НВО в края на 4 клас са в точки и се вписват в удостоверението за завършен начален етап на основно образование.

  Източник: Haskovo.NET

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Да
   Даскалов
   4 0
   20:06, 27 май 2024
   Интересно е как след това взимат диплома и шофьорски книжки 😂 ми
  Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
  Последни новини